Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Matas Buzelis – apie potencialų duetą su Victoru Wembanyama ir jausmus Čikagai

Talentingasis lietuvis krepšininkas Matas Buzelis sudalyvavo gimtojoje Čikagoje vykusioje „NBA Draft Combine“ stovykloje bei atsakė į žurnalistų klausimus.

19-metis 208 cm ūgio Matas Buzelis prieš metus priėmė ne itin populiarų sprendimą keltis ne į NCAA pirmenybes, o prie G lygoje žaidusios būsimų NBA talentų komandos „Ignite“.

Dukterinėje NBA lygoje M.Buzelis fiksavo 14,3 pelnyto taško, 6,9 atkovoto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir 2,1 blokuoto metimo rodiklius.

„Aš stipriai patobulėjau, – apie žaidimą G lygoje sakė Matas. – Dirbau ties individualiu žaidimu, treniravausi su suaugusiais vyrais... Geresnio varianto rasti negalėjau. Koledže to nebūčiau radęs. Tai yra priežastys, kodėl pasirinkau „Ignite“ komandą.“

VIDEO: 2024 Draft Combine | Matas Buzelis

Pirmajame NBA naujokų biržos penketuke regimas M.Buzelis žurnalistams vardijo savo žaidimo privalumus.

„Noriu visiems parodyti savo įvairiapusiškumą, atletiškumą, gebėjimą mesti... Aš skautams noriu parodyti viską“, – sakė krepšininkas.

Organizatorių nuotr./Matas Buzelis
Organizatorių nuotr./Matas Buzelis

Žurnalistai lietuvio paklausė, ką jam reikštų būti pašauktam gimtojo miesto „Chicago Bulls“ klubo, kuris naujoko biržoje turės 11-ąjį šaukimą.

„Tai man reikštų labai daug. Vaikystėje lankydavausi „Bulls“ rungtynėse, – sakė M.Buzelis. – Bet aš jaučiu, kad daryčiau skirtumą žaidime atstovaudamas bet kuriai komandai.“

Atletiško puolėjo karjera gali pasukti ir į 6-ąjį bei 8-ąjį šaukimus turinčią „San Antonio Spurs“, kuri pasaulio epicentre atsidūrė praėjusią vasarą po supertalento Victoro Wembanyamos atvykimo.

„Tai būtų neįtikėtiną, – apie potencialų žaidimą šalia V.Wembanyamos sakė M.Buzelis. – Victoras – super talentingas žaidėjas, kuris palengvina komandos draugų gyvenimą. Jaučiu, kad galėčiau atnešti naudos bet kuriai komandai, kuri mane pasirinks.“

Vida Press nuotr./Victoras Wembanyama
Vida Press nuotr./Victoras Wembanyama

„Dirbu ties viskuo. Jaučiu, kad galiu pagerinti savo žaidimą ties visais aspektais. Kai esu toks įvairiapusiškas, galiu dirbti ties visais žaidimo elementais“, – apie taisytinas žaidimo vietas sakė M.Buzelis.

Krepšininkas dalijosi mintimis apie kelią, kurį jam teko ligi šiol teko nueiti iki NBA naujokų biržos.

„Beprotiška kelionė, tiesiog beprotiška, – sakė M.Buzelis. – Aš esu labai dėkingas ir palaimintas. Žaisti krepšinį yra geriausias įmanomas darbas. Aš myliu savo darbą.“

VIDEO: „48 minutės“: ekstazė Niujorke ir „vilkų“ plėšomi NBA čempionai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas