Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 13

„Mavericks“ savininkas svarsto dalyvauti JAV prezidento rinkimuose

Tarp garsiausiai besireiškiančių NBA komandų savininkų patenkantis „Dallas Mavericks“ vadovas Markas Cubanas svarsto posūkį į politiką.
Markas Cubanas ir Luka Dončičius
Markas Cubanas ir Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį su „Fox News“ žurnalistu Chrisu Wallace'u bendravęs 61-erių milijardierius neatmetė galimybės dalyvauti šių metų pabaigoje vyksiančiuose rinkimuose su nepriklausomo kandidato statusu ir siekti JAV prezidento posto.

„Esame unikalioje situacijoje, tad negali žinoti. Nebūčiau apie tai pagalvojęs prieš mėnesį, bet dabar situacija keičiasi greitai ir dramatiškai. Yra kitų kelių, kuriais galėtume įveikti problemas, su kuriomis dabar susiduriame. Nesakau „ne“, tačiau tai nėra dalykas, kurio aktyviai siekčiau. Tiesiog palieku praviras duris“, – tiesioginiame eteryje kalbėjo M.Cubanas.

Laidos vedėjui pabrėžus, kad terminas, iki kurio kandidatai turėjo pateikti paraiškas dalyvavimui rinkimuose, jau baigėsi, M.Cubanas į šį faktą nekreipė dėmesio.

„Daug kas gali pasikeisti, dėl to negali žinoti. Tai situacija, kurios anksčiau neregėjome. Susiklostė unikalios aplinkybės, tad negaliu tiesiog pasakyti „ne“. Negali žinoti, kas nutiks nuo dabar iki lapkričio“, – svarstė „Mavericks“ jau daugiau nei du dešimtmečius valdantis amerikietis.

M.Cubanas galimybę dalyvauti rinkimuose svarstė ir per pastaruosius kelerius metus – tiek 2017, tiek 2019 m., tačiau abiem atvejais galiausiai nusprendė nekelti kojos į politiką.

Daugiau nei 4 mlrd. JAV dolerių turtą valdantis verslininkas ne sykį viešai reiškė kritiką dabartiniam šalies vadovui Donaldui Trumpui, su kuriuo buvo įsivėlęs į ginčus tviteryje.

Po mažiau nei septynių mėnesių vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose Respublikonų partijai atstovaus antrosios kadencijos sieksiantis D.Trumpas, o Demokratų atstovu greičiausiai bus Baracko Obamos prezidentavimo laikotarpiu viceprezidentu dirbęs Joe Bidenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas