Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 09

Žaidimo stilių keičiantis Jonas Valančiūnas nenori būti lėtas „centras“

Jonas Valančiūnas po skaudžios 2014–2015 metų NBA sezono pabaigos netinginiavo. 22 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas Lietuvoje ne tik leido laiką su artimaisiais ir susitiko su seniai nematytais draugais, tačiau taip pat individualiai tobulino įgūdžius. Atvykęs į „Toronto Raptors“ stovyklą Las Vegase J.Valančiūnas kiek nustebino atskleisdamas, kad bando žaisti kaip sunkusis krašto puolėjas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dirbau su metimu, staigumu. Bandžiau žaisti labiau kaip sunkusis krašto puolėjas, ne lėtas „centras“. Bandžiau padidinti greitį ir pagerinti metimą iš vidutinio nuotolio. Kad būčiau greitesnis“, – „Raptors“ žurnalistams sakė J.Valančiūnas.

Jis teigė, kad tai nebuvo Toronto komandos nurodymas. Esą tai – paties lietuvio idėja.

„Mes apie tai nekalbėjome. Tiesiog pajutau, kad galiu tobulėti žaisdamas per abi pozicijas – didindamas greitį“, – teigė J.Valančiūnas.

Europoje J.Valančiūnas dažniau atakuodavo iš vidutinio nuotolio, tačiau persikėlęs į NBA tai darė gerokai rečiau, daugiausia atakas baigdavo žaisdamas nugara į krepšį.

Pasak „centro“, metimas iš vidutinio nuotolio ir staigumas atvers jam naujų kelių krepšio link.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Dwane Casey ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./D.Casey ir J.Valančiūnas

Džiaugiasi permainomis

J.Valančiūnas taip pat pasidalijo įspūdžiais apie „Raptors“ naujokus. Į Torontą atvyko puolėjas DeMarre'as Carrollas, gynėjas Cory Josephas ir „centras“ Bismackas Biyombo. Tai – gynybinio plano žaidėjai.

„Treneris visada mini gynybą, todėl manau, kad naujokai mums padės. Mums to reikėjo. Puolimas ateis, o gynyboje turi turėti tą jausmą“, – sakė J.Valančiūnas.

Jis tikisi, kad kitas sezonas bus sėkmingesnis. 2014-2015 metų sezoną „Raptors“ pirmajame NBA atkrintamųjų varžybų etape 0-4 nusileido „Washington Wizards”.

„Turėjome gerą pamoką. Daugiau nekartosime klaidų. Tikiuosi, kad sezonas bus geresnis, – sakė J.Valančiūnas. – Po serijos norėjosi praleisti daugiau laiko su šeima, grįžau į Lietuvą.“

Dėl „Raptors“ stovyklos JAV J.Valančiūnas nežymiai vėluos į nacionalinės komandos pasiruošimo Europos čempionatui pradžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas