Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Metimo technika išsiskiriantis vienintelis lenkas NBA padės rinktinei Europos čempionate

Viena iš 2025-ųjų Europos krepšinio čempionato šeimininkių Lenkijos rinktinė sulauks savo lyderio Jeremy Sochano pagalbos.

Jungtinėse Amerikos Valstijose gimęs 21-erių krepšininkas turi dvigubą pilietybę – JAV ir Lenkijos, iš kurios yra kilusi jo mama.

J.Sochano tėtis – amerikietis, tačiau užaugo krepšininkas Anglijoje, tad iš pradžių jaunių varžybose vilkėjo šios šalies marškinėlius, tačiau galiausiai pasirinko Lenkiją.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Jeremy Sochanas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Jeremy Sochanas

Jis jau buvo ryškus olimpiniame atrankos turnyre, kuriame pirmą sykį žaidė su Lenkijos apranga. „San Antonio Spurs“ klube rungtyniaujantis 203 cm krepšininkas rinko po 18 taškų, 9 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus ir 21 naudingumo balą.

O dabar prabilo apie laukiantį savo pasirodymą kitų metų Europos čempionate. Lenkai bus D grupės šeimininkai, o kovos vyks Katovicuose.

„Žvelgdamas į kitą vasarą, manau, kad mums reikia geriau pasiruošti psichologiškai ir fiziškai. Mums reikės būti pasiruošusiems“, – Lenkijos krepšinio federacija cituoja vienintelį NBA lygoje rungtyniaujantį savo krepšininką. – Mes visi labai nekantraujame žaisti namuose, palaikomi savų sirgalių, tai mums bus kaip papildomas žaidėjas.“

„Matėme, kaip olimpinėse žaidynėse žaidė didžiosios Europos rinktinės kaip Vokietija, Serbija ir Prancūzija, tad turime pasiruošti kovoms su geriausiais kitais metais“, – papildė J.Sochanas, NBA lygoje rungtyniaujantis vienoje komandoje su Victoru Wembanyama.

9-uoju šaukimu NBA naujokų biržoje 2022 m. pakviestas krepšininkas praėjusiame sezone su „Spurs“ marškinėliais rinko po 11,6 taško, 6,4 atkovoto kamuolio ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo per 30 žaidimo minučių.

Įdomu, kad susidūręs su problemomis nuo baudų metimų linijos (jo procentas NBA karjeros starte siekė vos 48 proc.), J.Sochanas nusprendė kardinaliai pakeisti techniką ir baudos metimus nuo šiol realizuoja viena ranka (praėjusio sezono procentas siekė 77,1 proc.).

Drauge su lenkais 2025-ųjų Europos krepšinio čempionatą rengs kiti mūsų kaimynai latviai, taip pat suomiai ir Kipras.

Lenkijos rinktinė varžosi ir atrankos į „Eurobasket 2025“ varžybų H grupėje, kurioje žaidžia ir Lietuva. Abejas rungtynes kol kas pralaimėję lenkai žengia paskutiniai, bet dalyvaus Europos čempionate šeimininkų teisėmis. Sykį laimėję ir sykį pralaimėję lietuviai – kol kas treti, praleidę į priekį Estiją (2-0) ir Šiaurės Makedoniją (1-1).

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas