Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 02

Mindaugą Kuzminską lengvai šokiravo žinios iš „New York Knicks“

„New York Knicks“ vadovai suglumo neišvydę Kristapo Porzingio NBA sezono pabaigos susitikime. Latvijos krepšinio vienaragis niekam nepranešęs po nuviliančių metų Niujorke išskrido namo ir pasislėpė gimtinėje. „Knicks“ vadovai kurį laiką negalėjo susisiekti su savo ateities žaidėju ir gerokai sunerimo. Bet vienas krepšininkas puikiai žinojo, ką jaučia K.Porzingis. Tai – Mindaugas Kuzminskas.
Mindaugas Kuzminskas ir Kristapas Porzingis
Mindaugas Kuzminskas ir Kristapas Porzingis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Jis patenkintas, dirba nesustodamas ir gerai jaučiasi būdamas „Knicks“ žaidėju“, – „New York Post“ žurnalistą Marcą Bergmaną nuramino M.Kuzminskas.

27-erių lietuvis su „broliuku“ – geri bičiuliai. K.Porzingis liepos 6-ąją dalyvavo Mindaugo ir Eglės Kuzminskų vestuvėse.

„Jis visai neblogas šokėjas, – juokavo Lietuvos rinktinės puolėjas. – Geriausia jo vestuvių dovana – apsilankymas šventėje.“

M.Kuzminskas lankėsi K.Porzingio stovykloje Liepojoje, kur drauge treniravosi. Tai buvo ir krepšinio treniruotės, ir darbas treniruoklių salėje ar plaukimas.

Jis geriau nei bet kas kitas žino, kaip K.Porzingis išgyveno antrąjį sezoną Niujorke, kurį krėtė įvairūs neramumai: klubo prezidentas Philas Jacksonas bandė nepagarbiai išprašyti Carmelo Anthony iš komandos; klubo savininkas Jamesas Dolanas užsitraukė nemalonės šleifą išvaręs iš rungtynių „Knicks“ legendą; komanda net užsiminė apie galimybę iškeisti ir sirgalių numylėtinį K.Porzingį.

Buvo ir dar daugiau. Bet to jau buvo per daug ne tik aistruoliams, tačiau ir „Knicks“ ateitimi laikomam 221 cm ūgio latviui.

„Nėra jokių abejonių, kad jis nori tęsti karjerą Niujorke, – ramino M.Kuzminskas. – Nemanau, kad tai buvo kažkas asmeniško. Net jei ir buvo, manau, viskas jau išsisprendė.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis

Kalbama, kad kai „Knicks“ atleido Ph.Jacksoną, Niujorke pasidarė ramiau. Tačiau nežinios dar netrūksta. C.Anthony nori ištrūkti iš komandos ir tapti „Houston Rockets“ žaidėju, tačiau „Knicks“ paskutinę akimirką sustabdė mainų derybas.

„Žinoma, buvau lengvai šokiruotas, – apie permainas NYC vadovybėje kalbėjo M.Kuzminskas. – Nesitikėjau. Bet esu laimingas, kad bent turėjau galimybę metus padirbėti su Philu Jacksonu. Gaila, kad neteko ilgiau.

Tačiau esu laimingas, kad gavau iš jo gerų pamokų ir patarimų. Kai pirmą kartą jį sutikau pasirašyti sutarties, net pamiršau, kaip kalbėti angliškai.

Norėčiau, kad komandoje liktų ir Carmelo. Jis puikus lyderis.

Nors daugeliui žmonių atrodo, kad norėčiau, jog jo čia nebūtų, nes gaučiau daugiau žaidimo laiko, iš tikrųjų labai naudinga treniruotėse mokytis iš tokio krepšininko, žiūrėti jį žaidžiantį.

Norėčiau, kad jis liktų mano komandos draugu. Daug išmokau ne tik iš jo, bet ir Derricko Rose'o. Nors tai didžiulės žvaigždės, jie nuostabūs darbštūs žmonės, kurie bendraudavo ir treniruodavosi lyg devyniolikmečiai.“

Beautiful evening in Garden of Dreams Thanksgiving event. So good to share????????

A post shared by Mindaugas Kuzminskas (@mkuzminskas) on

Lietuvis atskleidė, kad sulaukė naujo „Knicks“ direktoriaus skambučio. Pokalbis buvo malonus, o naujieji Niujorko vadovai pranešė, kad nori pertvarkyti komandą remdamiesi jaunimu.

M.Kuzminskas ruošiasi dar tik antrajam NBA sezonui, bet savęs jaunuoliu pavadinti negalėtų – spalį jam sueis 28-eri.

„Jaučiuosi jaunas. Geriausi mano metai – dar priešaky. Viskas priklauso nuo manęs. Jeigu būsiu geras treniruotėse ir išnaudosiu gautus šansus, gausiu pasireikšti.

Stengiuosi tobulėti, kad būčiau dar universalesnis – ne tik metikas. Noriu efektyviau veržtis, sužaisti po krepšiu ir dar įvairiau padėti komandai“, – užsivedęs M.Kuzminskas.

M.Kuzminsko ir K.Porzingio keliai susikirs labai greitai, rugpjūčio 18-ąją Rygoje.

Nors šį savaitgalį gali įvykti Lietuvos ir Latvijos krepšininkų dvikova draugiškame turnyre Klaipėdoje, mūsų uostamiestyje K.Porzingis nesisvečiuos. Latvių žvaigždė išvyko į NBA turą Pietų Afrikos Respublikoje.

Tačiau rugpjūčio 19-ąją – pasiruošimui Europos čempionatui jau artėjant į pabaigą, M.Kuzminskas ir K.Porzingis, ko gero, surems ginklus.

????????????????????????????

A post shared by Mindaugas Kuzminskas (@mkuzminskas) on

„New York Post“ teigimu, Lietuvos ir Latvijos dvikovą Rygoje gali stebėti „Knicks“ treneris Jeffas Hornacekas ir naujasis generalinis vadybininkas Scottas Perry.

„Bus smagu prieš jį žaisti, bet būtų dar įdomiau, jei tai būtų oficialios rungtynės. Lietuva yra geresnė komanda nei Latvija, tačiau šiemet jie surinko gerus žaidėjus ir atrodo tikrai stiprūs.

Mes – panašios šalys. Vadiname vieni kitus broliukais“, – Lietuvos ir Latvijos krepšinio santykį amerikiečiams papasakojo M.Kuzminskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito