Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 22

Mindaugas Kuzminskas – apie krepšinio religiją ir skirtumus Europoje bei NBA

Mindaugas Kuzminskas ne tik vis drąsiau jaučiasi NBA arenose, bet ir už jos ribų. Lietuvis Niujorke jau turi geriausius draugus – ispaną Willy Hernangomezą ir Latvijos fenomeną Kristapą Porzingį. Kartu susėdę europiečiai Ispanijos dienraščiui „Solo basket“ kalbėjo apie krepšinio skirtumus Europoje ir už Atlanto.
Mindaugas Kuzminskas ir Kristapas Porzingis
Mindaugas Kuzminskas ir Kristapas Porzingis / „Twitter“ nuotr.

„Tres amigos“ arba „Trys draugai“ taip Niujorke jau yra vadinamas Europos talentų trejetas. Krepšininkai džiaugiasi atsidūrę vienoje komandoje ir praleidžia daug laiko kartu.

M.Kuzminskas atskleidė, kad trejetas tarpusavyje bando kalbėtis ispaniškai, kad latvis ir lietuvis galėtų tobulinti užsienio kalbos įgūdžius.

Lietuvos krepšininkas daugiausiai kalbėjo apie skirtumus NBA ir Europoje. Vienas iš jų – visai kitas žaidėjų lygis: „Krepšininkai čia daug talentingesni. Manau, kad visos komandos Ispanijoje yra labai stiprios ir nepasirengęs gali bet kada pralaimėti. Tas pats ir čia. Prieš atvykstant į NBA žaidėjai turi būti lyderiais savo komandose Europoje. Čia jie turi kitą vaidmenį ir gauna vos kelias minutes aikštėje. Tačiau aš laimingas, kad galiu padėti savo komandai.“

M.Kuzminskas patikino, kad JAV dažnai bendrauja su kitais čia žaidžiančiais lietuviais: „Mes iš mažos šalies ir puikiai vienas kitą pažįstame. Prieš atvykdamas čia daug su jais konsultavausi.“

Krepšininkui teko papasakoti ir apie Lietuvą apsėdusią krepšinio religiją. Ispanijos apžvalgininkas ją palygino su brazilų meile futbolui.

„Būdami vaikai mes praleidžiame daug laiko sporto salėje žaisdami krepšinį, nes kiekvienas nori žaisti nacionalinėje rinktinėje. Vasaras mes praleidžiame su rinktine nemokamai, nes mūsų troškimas yra žaisti už savo šalį“, – apie žaidimą Lietuvos rinktinėje kalbėjo M.Kuzminskas.

Lietuvis džiaugėsi ir NBA komandų organizacija bei prabanga: „Tikrai ne visos Europos komandos gali skraidyti privačiais lėktuvais. Čia tai mums sutaupo ne tik daug laiko, bet ir energijos. Didelis skirtumas tarp NBA ir Europos krepšinio yra rungtynių intensyvumas. Vien lapkričio mėnesį turime 16 rungtynių. Europoje viskas paprasčiau.“​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas