Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 20

Mindaugas Kuzminskas trenerio pasitikėjimo negavo, „Knicks“ parbloškė „Hawks“

Nors „New York Knicks“ puolėjas Lance'as Thomasas negalėjo žaisti dėl traumos, tai neįtikino ekipos trenerio Jeffo Hornaceko suteikti daugiau laiko Mindaugui Kuzminskui. „Knicks“ (6-7) namuose 104:94 (24:20, 22:21, 29:25, 29:28) įveikė vieną Rytų konferencijos lyderių „Atlanta Hawks“ (9-4), o lietuvis žaidė tik šešias minutes ir liko be taškų.
Carmelo Anthony
Carmelo Anthony / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvis žaidė tik antrajame ketvirtyje, kurį pradėjo nuo pradžių, pakeisdamas puikiai rungtyniavusį Carmelo Anthony. Lietuvis rungtyniavo iki ketvirčio vidurio, tada užleido savo vietą komandos lyderiui ir daugiau nuo suolo nepakilo.

Per šešias minutes Kuzia spėjo pramesti tritaškį, atlikti du rezultatyvius perdavimus ir atkovoti kamuolį gynyboje.

M.Kuzminsko antrasis rezultatyvus perdavimas buvo tikrai puikus – po krepšiu išvedė Kristapą Porzingį visiškai laisvą. Vis dėlto J.Hornaceko tos šešios minutės neįtikino.

Net 38 minutes aikštėje praleido Courtney Lee, kuris žaidė trečiojo numerio pozicijoje tuo metu, kai „Knicks“ treneris naudojo žemą penketą. Būtent toks žaidimo modelis puikiai tiko kitam Niujorko ekipos naujokui, ispanui Willy Hernangomezui.

„Centras“ sužaidė daugiausia minučių karjeroje, 29-ias, per kurias pelnė 7 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir pasižymėjo puikia gynyba prieš Dwightą Howardą.

Pirmajame ketvirtyje „Hawks“ žvaigždę puikiai stabdė pirmą kartą šį sezoną rungtynes starto penkete pradėjęs K.O'Quinnas. Jis per pirmą ketvirtį pelnė 6 taškus, sugriebė 7 kamuolius, tačiau trenerio sprendimu irgi žaidė tik 17 minučių.

Sulig pirmojo ketvirčio pabaigos sirena iš viso 10 taškų per ketvirtį surinkęs C.Anthony pataikė labai sudėtingą dvitaškį. „Knicks“ žvaigždė pats juokėsi iš savo metimo.

Carmelo Anthony metimas

Abi ekipos pirmoje dalyje pataikė vos tris tolimus metimus iš 23-ijų. „Knicks“ per pirmas keturias trečio ketvirčio minutes suklydo keturis sykius ir „Hawks“ priartėjo iki taško (47:48), tačiau K.Porzingis įmetė tritaškį ir Niujorko krepšininkai nurūko į priekį.

Pusantros minutės atkarpą „Knicks“ laimėjo 12:0 ir susikrovė dviženklę persvarą – 65:51. Tai ir buvo mačo lūžis. Nors „Hawks“ vėliau kelis kartus priartėjo iki 6-8 taškų, tačiau „Knicks“ visada rasdavo, kuo atsakyti. Tai dažniausiai buvo tritaškiai, kurių Niujorko krepšininkai pataikė dešimt (10/26).

Svarbiu faktoriumi tapo ir Derricko Rose'o gynyba. „Knicks“ įžaidėjas pataikė tik 5 metimus iš 14-os, tačiau visiškai supančiojo antrą rezultatyviausią „Hawks“ žaidėją, Dennisą Schroderį. Po 15,7 taško renkantis vokietis prametė visus 8 metimus iš žaidimo ir liko su vienu tašku.

„Knicks“: C.Anthony 31 (7 atk. kam., 4/8 trit.), K.Porzingis 19 (11 atk. kam.), C.Lee (6/13 metim.) ir D.Rose'as (7 rez. perd.) po 14.

„Hawks“: P.Millsapas 19 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), D.Howardas 18 (6/12 baud., 18 atk. kam.), K.Korveris 17, T.Hardaway Jr. ir K.Bazemore'as po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas