Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 07

Mindaugui Kuzminskui – NBA eksperto palyginimas su Švedijos krepšinio žvaigžde

Vienas geriausių Lietuvos krepšininkų Mindaugas Kuzminskas artėjantį sezoną apsivilks „New York Knicks“ ekipos marškinėlius. Jau dabar nekantriai laukiama lietuvio debiuto stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje, o vienas iš ESPN krepšinio ekspertų pateikė savo spėjimą apie galimą lietuvio rolę šioje legendinėje komandoje. Frano Fraschillos nuomone, M.Kuzminskas labiausiai primena Švedijos krepšininką Joną Jerebko.
Jonas Jerebko ir Mindaugas Kuzminskas
Jonas Jerebko ir Mindaugas Kuzminskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Franas Franschilla dirba sporto naujienų giganto ESPN analitiku, o jo specialybė yra krepšininkai už Jungtinių Amerikos Valstijų ribų.

Ekspertas M.Kuzminsko progresą stebi nuo to laiko, kai lietuviui dar buvo vos 18 metų. Puolėjas nuo 2013-ųjų rungtyniavo Malagos „Unicaja“ komandoje, o šiuo metu jam yra 26-eri.

„Jis tapo puikiu krepšininku Europoje, – teigė F.Franschilla. – Jo vertė gerokai pakilo. Mindaugas yra atletiškas puolėjas, kuris gali puikiai gintis NBA. Jį galima statyti prieš lengvuosius krašto puolėjus bei sunkiuosius krašto puolėjus, kurie žaidžia žemame penkete.

Jo geriausi bruožai yra atletiškumas, kovingumas, stiprus charakteris bei kieto ir fizinio krepšinio propagavimas.“

ESPN analitikas teigia, kad geriausias lietuvio atitikmuo šiuo metu NBA yra švedas J.Jerebko. Šiuo metu puolėjas rungtyniauja „Boston Celtics“, o pastaruosius šešis sezonus rinko po beveik 7 taškus, krepšį atakuodamas 46 proc. taiklumu.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Jerebko
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Jerebko

„Mindaugas yra žaidėjas, kuris į aikštę įneš labai daug energijos, – toliau gyrė lietuvį amerikietis. – Jis savo kovingumu perims kamuolių, išprovokuos pražangas puolime, įkraus iš viršaus po netaiklių komandos draugų metimų bei pataikys iš toli. Jis turėtų būti vienas mėgstamiausių krepšininkų Niujorke.“

„Knicks“ šią vasarą gerokai pakeitė savo sudėtį, o startiniame komandos penkete turėtų rungtyniauti Derrickas Rose'as, Courtney Lee, Carmelo Anthony, Kristapas Porzingis bei Joakimas Noah.

F.Franschilla taip pat pridėjo, kad M.Kuzminskas ir iš Ispanijos lygos taip pat atvykstantis Willy Hernangomezas neturėtų susidurti su problemomis prisitaikant prie NBA krepšinio. Jo teigimu, ACB yra antra stipriausia lyga pasaulyje, todėl ji rimčiausiems išbandymams paruošia geriau nei bet kuris kitas čempionatas pasaulyje.

Švedo karjera – su trenksmu

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Pistons“ žaidėjas švedas Jonas Jerebko.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Pistons“ žaidėjas švedas Jonas Jerebko.

Kaip ir M.Kuzminskas, J.Jerebko į NBA pateko pažaidęs Europoje. Iki 22-ejų švedas rungtyniavo vietinėje šalies lygoje ir į NBA pakilo iš Bjelos „Angelico“ klubo Italijoje, kuriame praleido dvejus metus.

J.Jerebko pasižymėjo jau pačioje savo NBA karjeros pradžioje. Ikisezoninėse rungtynėse švedas trenkė į veidą veteranui Jamaalui Magloire'ui, todėl buvo suspenduotas pirmajai reguliariojo sezono dvikovai bei savo debiutui.

2009-aisiais NBA duris pravėręs Švedijos krepšininkas dėl savo kovingumo labai greitai tapo fanų numylėtiniu. Savo debiutiniame sezone „Detroit Pistons“ gretose jis net 73 rungtynes pradėjo starto penkete ir vidutiniškai rinkdavo po 9 taškus ir atkovodavo 6 kamuolius.

Po daug žadančio pirmojo sezono J.Jerebko patyrė Achilo sausgyslės traumą, dėl kurios praleido visą 2010-2011 m. sezoną.

2011 m. jis pratęsė sutartį su „Pistons“ ketveriems metams, tačiau 2015-aisiais buvo išmainytas į „Celtics“, kurioje žaidžia iki šiol.

Apmaudu, tačiau debiutinis sezonas „Pistons“ komandoje jam iki šiol ir buvo geriausias karjeroje.

Bėgant metams labai pagerėjo švedo tritaškių pataikymas, o geriausiame savo sezone jis metė net 41,9 proc. taiklumu.

Panašaus starto kaip J.Jerebko mes galime tikėtis ir iš M.Kuzminsko. Lietuvis dėl savo energijos gali greitai tapti fanų numylėtiniu, o pirmajame sezone stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje gali turėti problemų su tolimais metimais.

Puolėjas turėtų neblogai kovoti dėl kamuolių, tačiau pagrindinė jo problema bus žaidimo laikas. Jeigu J.Jerebko galėjo save atrasti žaisdamas starto penkete, tai lietuviui tokia galimybė atsivertų nebent tuo atveju, jei C.Anthony gautų traumą. Taip pat reikės atlikti labai daug juodo darbo gynyboje, kad juo pradėtų pasitikėti vyriausiasis „Knicks“ treneris Jeffas Hornačekas.

M.Kuzminsko šansai palikti įspūdį Niujorko krepšinio gerbėjams bei vadovams gali būti labai riboti, todėl reikia pasinaudoti visomis pasitaikusiomis galimybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas