Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 12

MVP titulą atsiėmęs N.Jokičius surinko monstrišką trigubą dublį, bet „Nuggets“ – ant prarajos krašto

Fantastišką sezoną žaidžiantis „Phoenix Suns“ klubas pratęsė savo dominavimą Vakarų konferencijos pusfinalyje – svečiuose 116:102 (37:27, 22:28, 31:21, 26:26) įveikė Nikola Jokičiaus vedamą „Denver Nuggets“ ir atsidūrė per žingsnį nuo konferencijos finalo – serijoje iki keturių pergalių dabar pirmauja jau 3:0.
Nikola Jokičius
Nikola Jokičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš trečiąsias pusfinalio rungtynes Denveryje klubo galiūnui Nikola Jokičiui buvo įteiktas reguliaraus sezono MVP apdovanojimas, kurį serbas iškovojo vienbalsiai.

„Džokeriui“ dar nespėjus pradėti nugalėtojo kalbos visa „Ball“ arena, kurioje susirinko apie 18 tūkstančių ištikimiausių aistruolių, pradėjo triukšmingai skanduoti „MVP, MVP!“.

Rungtynėse, kurias „Nuggets“ laimėti buvo privalu, Serbijos krepšinio superžvaigždė darė viską, kad jo atstovaujamas klubas sušvelnintų serijos rezultatą ir atgaivintų intrigą.

MVP mačą baigė su monstrišku trigubu dubliu – 32 taškais, 20 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų, tačiau ir to pergalei buvo per maža.

Denverio ekipa šiose rungtynėse pirmavo vieną vienintelį sykį, kuomet pirmojo kėlinio pradžioje tritaškį pataikė Austinas Riversas (3:2).

Kovingai nusiteikę Fynikso krepšininkai iš karto spurtavo ir vos kėliniui persiritus į antrą pusę jau turėjo net 13 taškų persvarą (21:8).

„Nuggets“ keletą kartų šiame mače pavyko priartėti iki keturių taškų, tačiau apie rezultato persvėrimą „Suns“ jiems pagalvoti neleido.

Ketvirtojo kėlinuko pradžioje po dar vieno svečių spurto ekipas skyrė rekordinė 20 taškų (96:76) distancija ir susitikimo nugalėtojas niekam nebekėlė abejonių.

„Suns“ šiose atkrintamosiose iškovojo jau šeštą pergalę paeiliui. Praėjusiame rate nukarūnavę praėjusių metų NBA čempionus, dabar Monty Williamso auklėtiniai yra labai arti to, jog sutriuškintų ir praėjusių metų Vakarų konferencijos finalininkus.

Fynikso klubas į Vakarų konferencijos finalą pretenduoja patekti pirmą kartą nuo 2009-2010 metų sezono, kuomet ekipą į pergales vedė tokios pirmo ryškumo žvaigždės kaip Steve'as Nashas ar Amare Stoudemire'as.

Šiame mače nugalėtojus į priekį vedė nuostabiai rungtyniavęs lyderių tandemas. Devinas Bookeris pelnė 28, o Chrisas Paulas – 27 taškus, taip pat išdalijęs ir 8 rezultatyvius perdavimus.

Ketvirtosios serijos rungtynės Denveryje vyks pirmadienį (3 val. ryto Lietuvos laiku).

„Denver Nuggets“: Nikola Jokičius 32 (20 atk. kam., 10 rez. perd.), Monte Morrisas 21 (5 rez. perd.), Michaelas Porteris Jr. 15, Willas Bartonas 14 (7 atk. kam.).

„Phoenix Suns“: Devinas Bookeris 28, Chrisas Paulas 27 (6 atk. kam., 8 rez. perd.), Jae Crowderis 14, Mikalas Bridgesas 11, Deandre Aytonas 10 (15 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas