Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 13

N.Batumas atsivėrė: „Verkdavau prieš rungtynes“

Tėčio netektis padarė milžinišką įtaką ir paliko gilų randą. Apie savo išgyvenimus ir persekiojusias baimes Prancūzijos krepšininkas Nicolas Batumas papasakojo „Canal+“.
Nicolas Batumas
Nicolas Batumas / „Scanpix“ nuotr.

Krepšininko tėtis Henry mirė būdamas labai jaunas – vos 31-erių nuo smegenų aneurizmos. Vyras sukniubo krepšinio rungtynių metu, stovėdamas prie baudų metimo linijos.

Dvejų su puse metukų Nicolas tuo metu su mama buvo tribūnose ir visa tai matė.

„Tiesa ta, kad man buvo sunku tiesiog žaisti krepšinį, – sakė N.Batumas. – Kai mano tėtis mirė, man buvo dveji su puse. Tad, iki kol mano sūnui sukako treji, perėjau labai sudėtingą laikotarpį. Vien išbėgti į aikštę man buvo didžiulis iššūkis.

Man atrodė, kad aš niekad iš aikštės negrįšiu. Buvau įsitikinęs, kad man nutiks tas pats, kad aš paliksiu savo šeimą. Prašydavau žmonos, kad jiedu su sūnumi neitų į rungtynes, nes nenorėjau matyti jų tribūnose.

Psichologiškai tai buvo labai sunku. Tai buvo beprotiški sezonai Šarlotėje. Ir prie visko prisidėjo šios problemos. Pripažinsiu, aš verkdavau prieš rungtynes, nes galvojau, kad nebegrįšiu namo.“

„Toronto Raptors“ medikai prieš NBA naujokų biržą nustatė N.Batumui širdies problemas. Galiausiai paaiškėjo, kad viskas yra gerai ir kad krepšininkas gali žaisti.

Jis buvo pasirinktas 25-uoju šaukimu biržoje 2008-aisiais, tačiau įpareigotas pateikti savo šeimos medicininę istoriją. Taip jam dar kartą teko susidurti su tėčio netektimi.

„Tai buvo siaubinga, nes viską turėjau dar kartą išgyventi“, – pasakojo prancūzas.

Dabar 33-ejų krepšininkas atstovauja „Los Angeles Clippers“ ekipai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas