Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 12

Naujai Lietuvos krepšinio vilčiai – devynių NBA komandų dėmesys

Devynių NBA komandų skautai stumdėsi eilėje prie Bambergo krepšinio salės, kad pamatytų neįprasto sudėjimo ir talento vyruką. Visi jie norėjo pamatyti laibą 203 cm ūgio lietuvį, vardu Arnoldas Kulboka. 18-metis puolėjas – vienas labiausiai intriguojančių Europos krepšinio talentų, kuriam prognozuojamas aukštas šaukimas 2018-ųjų NBA naujokų biržoje.
Arnoldas Kulboka
Arnoldas Kulboka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

24sek žiniomis, bent devynių NBA ekipų skautai lapkričio pabaigoje norėjo įsitikinti, kodėl „Draft Express“ 2018-aisiais žaidėjui prognozuoja 18-ąjį šaukimą. Palyginimui, tai būtų trečias aukščiausias NBA naujokų biržos šaukimas Lietuvos krepšinio istorijoje.

Visi jie susirinko pasižiūrėti į A.Kulboką Vokietijoje.

Tarp susidomėjusiųjų buvo „Boston Celtics“, „Denver Nuggets“ ir „Houston Rockets“ atstovai. Tų komandų tik daugės, kol A.Kulboka demonstruos tokį žaidimą ir progresą.

Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Rimantas Grigas yra minėjęs, kad A.Kulboka yra talentingiausias vaikinas, su kuriuo jam teko dirbti. O R.Grigas dirbo, pavyzdžiui, ir su Mantu Kalniečiu, ir su Pauliumi Jankūnu, ir su daugybe kitų perspektyviausių žalgiriečių.

A.Kulboka turėjo augti „Žalgirio“ piramidėje, bet prieš pusantrų metų sudarė penkerių metų sutartį su Bambergo „Brose“. Jaunuolis šiuo metu stažuojasi antroje Vokietijos lygoje, kur atstovaudamas „Baunach“ klubui per 25 minutes pelno 13,8 taško (56,8 proc. dvit., 37,7 proc. trit., 86,4 proc. baud.), atkovoja po 4 kamuolius, atlieka 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir renka 10,4 naudingumo balo.

Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Rimantas Grigas yra minėjęs, kad A.Kulboka yra talentingiausias vaikinas, su kuriuo jam teko dirbti. O R.Grigas dirbo, pavyzdžiui, ir su Mantu Kalniečiu, ir su Pauliumi Jankūnu.

„Antroje komandoje gaunu žaisti tikrai nemažai. Įgijau pasitikėjimą. Nebėra taip sunku, kaip pernai“, – ruošdamasis Europos aštuoniolikmečių čempionatui su Lietuvos rinktine penktadienį Kaune sakė A.Kulboka.

Turkijoje vyksiančiame Europos čempionate (gruodžio 16–22 d.), kartu su Eurolygoje žaidžiančiu Tadu Sedekerskiu (Vitorijos „Baskonia“) ir Barselonoje tobulėjančiu įžaidėju Arnu Velička, Arnoldas bus komandos ramstis. Iš šių trijų vyrukų ateityje gali išaugti rimti krepšininkai.

93,4 tūkst. sekėjų „Twitter“ turintis „Draft Express“ skautas Jonathanas Givony vasarį po prestižinės „Basketball Without Borders“ stovyklos rašė, jog A.Kulboka išsiskiria puikiomis atletinėmis savybėmis, ilgomis rankomis, minkštu riešu ir puikiu pataikymu iš trijų taškų zonos, staigiu metimu po kamuolio varymosi, gebėjimu pataikyti iš sudėtingų padėčių ir varantis kamuolį palikti varžovą už savęs.

A.Kulboka galėtų dalyvauti jau 2017-ųjų NBA naujokų biržoje, tačiau labiausiai tikėtina, kad į stipriausios krepšinio lygos duris puolėjas belsis 2018-aisiais.

Pusantrų metų A.Kulbokai išeis į naudą sutvirtinti savo kūną. Beje, vien per pirmąjį pusmetį Vokietijoje jis priaugo 7 kilogramus. Be to, skautai norėtų matyti labiau užtikrintą puolėjo žaidimą baudos aikštelėje, daugiau kontaktinio žaidimo, fiziškumo, kietesnės gynybos.

„Arnoldas turi nuostabius įgūdžius ir nuostabų talentą, kartu išlaikydamas didžiulį potencialą tobulėti“, – savo verdiktą dar vasarį paskelbė „Draft Express“.

A.Kulbokos kelionė vyrų krepšinyje dar tik prasideda. Bet ji prasideda labai ambicingai.

VIDEO: 31-as A.Kulbokos taškas prieš Hamburgo klubą
VIDEO: A.Kulbokos žaidimo epizodai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas