Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 02

Naujasis „Rockets“ treneris gali pakeisti Donato Motiejūno ateitį Hjustone?

Vos tik tapęs „Houston Rockets“ treneriu drMike'as D'Antoni Hjustone uždavė mįslę – Dwighto Howardo dienos suskaičiuotos? Lietuviams aktualesnis kitas krepšininkas – Donatas Motiejūnas, kuris vasarą taps apribotu laisvuoju agentu ir galės palikti Hjustoną. Arba atvirkščiai – likti su „Rockets“ apranga. Ar strategui Donatas yra parankus kandidatas sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje?
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors 65-erių specialistas pastaraisiais metais labiau pagarsėjo nuviliančiais rezultatais, jis yra vienas NBA žaidimo revoliucionierių.

Dirbdamas „Phoenix Suns“ klube jis įvedė „septynių sekundžių“ taktiką – žaidėjai neturėdavo surengti ataką vos per 7 sekundes. Taip „Suns“ demonstravo akiai patrauklų rezultatyvų krepšinį.

Ar jame galėtų įsipaišyti Donatas Motiejūnas?

Hjustone apie D.Motiejūno situaciją rašoma mažai. Ten daug labiau eskaluojama Dwighto Howardo tema. Beveik neabejojama, kad NBA žvaigždė neliks Hjustone.

Dar kalbėdamas apie „Rockets“ perspektyvas M.D'Antoni mįslingai nieko neužsiminė apie D.Howardą.

„Negaliu sakyti, kad „Rockets“ sudėtis bloga. Ne. Ji tikrai gera. Mūsų moto kitą sezoną bus – sužaisti karjeros sezoną, – spaudos konferencijoje kalbėjo M.D'Antoni. – Mano darbas bus pasirūpinti, kad taip būtų Arizai, Beverley, daug dirbsime su Capela“.

M.D'Antoni: „Žinau, kad visi abejoja dėl mano gynybos, bet tam turėsiu asistentą. Jei gynyba bus bloga, kaltinkite Jeffą Bzdeliką“.

Netrukus „Rockets“ direktorius Darylas Morey linktelėjo prie trenerio ir ištarė Corey Brewerio pavardę.

„Breweris, Motiejūnas... Tada jau reikėtų pereiti per visus. Sustojau, nes galvojau, kad nebeturime laiko“, – juokavo M.D'Antoni.

Hjustono žiniasklaidos teigimu, D-Mo būtų idealus sunkusis krašto puolėjas M.D'Antoni sistemai.

Specialistas turi specifinį požiūrį į puolėjus, o iš jo filosofijos savų idėjų pasitelkė didžiausios NBA komandos. Pavyzdžiui, „Golden State Warriors“ išgarsėjo žemo penketo krepšiniu, o teoriškai tai yra M.D'Antoni filosofijos ištakos.

Taigi, M.D'Antoni labai mėgsta lengvuosius krašto puolėjus, kurie gali kovoti dėl kamuolių ir gintis kaip sunkieji kraštai. O labiausiai vertina sunkiuosius kraštus, kurie pataiko iš toli ir gerai perduoda kamuolį. Šiuos bruožus pilnai atitinka D.Motiejūnas.

Skelbiama, kad M.D'Antoni jau šnektelėjo su visais „Rockets“ nariais, kurie dar nebuvo išvykę iš JAV. Taip pat žadėjo pabendrauti su visais komandos krepšininkais ir pasidomėti, kodėl ekipa nesusiklijavo praėjusį sezoną.

Vaistas nuo problemos

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Lakers“ treneris Mike'as D'Antoni
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Lakers“ treneris Mike'as D'Antoni

M.D'Antoni labiausiai kritikuojamas už prastą gynybą, bet šiai pusei sustiprinti treneris į Hjustoną atsiveža asistentą Jeffą Bzdeliką, kuris bus atsakingas už gynybą.

„Žinau, kad visi abejoja dėl mano gynybos. Bet turiu asistentą, kuris bus atsakingas už gynybą. Galutinį sprendimą priimsiu aš, bet jei gynyba bus bloga, kaltinkite Bzdeliką, – juokavo M.D'Antoni. – Jis septynerius metus dirbo su Patu Riley ir buvo atsakingas už gynybą. Jeffas turi sukaupęs milžinišką patirtį ir juo labai pasitikiu“.

Kalbėdamas apie „Rockets“ puolimo lyderį Jamesą Hardeną M.D'Antoni teigė, kad tai yra vienas geriausių NBA žaidėjų, su kuriuo „Rockets“ gali laimėti čempionų žiedus.

Apie juos svajoja ir trenerį pristačiusi „Rockets“ vadovybė.

M.D'Antoni karjera
Sezonas Klubas Pareigos
1990-1994 m. Milano „Olimpia“ Vyr. treneris
1994-1997 m. Trevizo „Benetton“ Vyr. treneris
1997-1998 m. „Denver Nuggets“ Asistentas
1998-1999 m. „Denver Nuggets“ Vyr. treneris
2001-2002 m. Trevizo „Benetton“ Vyr. treneris
2002-2003 m. „Phoenix Suns“ Asistentas
2003-2008 m. „Phoenix Suns“ Vyr. treneris
2008-2012 m. „New York Knicks“ Vyr. treneris
2012-2014 m. „Los Angeles Lakers“ Vyr. treneris
2015-2016 „Philadelphia 76ers“ Asistentas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento