Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 30

NBA arenose – spyris į J.Valančiūną ir nerezultatyviausias D.Sabonis

NBA arenose – nesėkminga naktis lietuviams. Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas patyrė pralaimėjimus, o pastarasis dar turėjo sugerti priešininko spyrį koja.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Toronto Raptors“ ekipa išvykoje 109:124 (29:30, 24:32, 27:33, 29:29) turėjo pripažinti „Milwaukee Bucks“ pranašumą.

Sirgaliai turėjo nusivilti prieš rungtynes, kadangi jas praleido dvi ryškiausios abiejų komandų žvaigždės – dėl smegenų sutrenkimo pagal NBA taisykles negalėjęs žaisti „Bucks“ monstras Giannis Antetokounmpo ir patausotas „Raptors“ lyderis Kawhi Leonardas.

„Bucks“ išliko vienintele NBA komanda, kuri dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. Milvokio klubas skrajoja NBA su 7 pergalėmis iš tiek pat galimų.

Pastarąjį kartą taip gerai NBA sezoną „Bucks“ pradėjo 2002 m.

Netekus lyderio, pasitempė visi jo pagalbininkai. Turkas Ersanas Ilyasova sužaidė rezultatyviausią sezono susitikimą ir įmetė 19 taškų, gynėjai Ericas Bledsoe bei Malcolmas Brogdonas pridėjo po 17 taškų.

Dviženklį taškų skaičių nugalėtojams pelnė net 7 žaidėjai.

Jie išlaikė išskiriamąjį „Bucks“ bruožą – septintosiose rungtynėse iš eilės „Bucks“ pelnė 110 taškų ir daugiau.

Tuo tarpu „Raptors“ startas 6-0 buvo kol kas geriausias klubo istorijoje. Prie pirmojo Toronto ekipos pralaimėjimo privedė „Bucks“ spurtas 11:3, kuris ketvirtojo kėlinio viduryje padėjo įtvirtinti pranašumą 113:90.

Serge'as Ibaka pralaimėjusiems pelnė 30 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, Pascalis Siakamas pridėjo 22.

Trečias pagal rezultatyvumą komandoje buvo Jonas Valančiūnas. Lietuvis per 13 minučių įmetė 10 taškų (3/9 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį bei sykį prasižengė.

Tiesa, jam būnant aikštėje „Bucks“ įmetė 21 tašku daugiau nei „Raptors“.

Maža to, antrojo kėlinio pradžioje varžovas jam įspyrė. Brookas Lopezas po dėjimo užsikabinęs už lanko pasimuistė kojomis ir trinktelėjo lietuviui. Už šį veiksmą amerikietis buvo nubaustas technine pražanga.

VIDEO: „Atsarginiai“: netikėtas Donato Motiejūno verdiktas ginče ir beprotiški NBA skaičiai

Nerezultatyviausias sezono rungtynes sužaidė D.Sabonis, o „Indiana Pacers“ namie 93:103 (16:23, 33:22, 20:26, 24:32) neatsilaikė prieš „Portland Trail Blazers“.

„Pacers“ nepasinaudojo nerezultatyviausiomis Damiano Lillardo sezono rungtynėmis. Amerikietis pirmuosius taškus pelnė tik paskutinėmis antrojo kėlinio sekundėmis ir mačą baigė su 16 taškų (5/13 met.), atkovotu kamuoliu bei dviem rezultatyviais perdavimais.

Neblizgėjo ir kita „Trail Blazers“ puolimo žvaigždė CJ McCollumas, finišavęs su 17 taškų. Bet pasitempė kiti žaidėjai.

Buvusioje Domanto Sabonio Gonzagos „Bulldogs“ universiteto komandoje žaidęs Zachas Collinsas įmetė 17 taškų, o Calebas Swaniganas pasižymėjo pirmuoju karjeros dvigubu dubliu (11 tšk., 10 kam.) ir padėjo „Trail Blazers“ nugalėti „Pacers“ 8 kartą per 9 pastarąsias akistatas.

Tai buvo pirmasis „Pacers“ pralaimėjimas šį sezoną namie. Victoras Oladipo negelbėjo su 21 tašku, 9 atkovotais kamuoliais ir 7 rezultatyviais perdavimais, nepadėjo ir rezultatyviausias įžaidėjo Darreno Collisono sezono pasirodymas (17 tšk.).

Po pertraukos „Pacers“ dar pirmavo 57:49, bet neišlaikė persvaros.

D.Sabonis per 24 minutes pasižymėjo 6 taškais (2/3 dvit., 2/3 baud.), atkovojo 8 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, suklydo ir prasižengė po 2 kartus.

Jam būnant aikštėje, „Trail Blazers“ įmetė 18 taškų daugiau nei „Pacers“.

„Raptors“ su 6 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu rikiuojasi antri Rytuose, o „Pacers“ su 4 pergalėmis ir 3 nesėkmėmis užima penktą poziciją.

VIDEO: „Ginčas“ dėl D.Sabonio ir J.Valančiūno: kuris bus geresnis naujame NBA sezone?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai