Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 18

NBA atskleidė MVP finalininkus: tarp jų – nė vieno amerikiečio

NBA paskelbė kasmetinių reguliariojo sezono apdovanojimų finalininkus šešiose kategorijose, tarp jų – ir naudingiausio sezono krepšininko.

Reguliariojo sezono MVP pretenduoja gauti „Denver Nuggets“ centras Nikola Jokičius, „Philadelphia 76ers“ vidurio puolėjas Joelis Embiidas ir „Milwaukee Bucks“ puolėjas Giannis Antetokounmpo.

Serbui N.Jokičiui tai būtų antras iš eilės MVP prizas. „Bucks“ graikas MVP laimėjo 2018-2019 ir 2019-2020 m. sezonuose, o kamerūnietis J.Embiidas aukščiausią vietą MVP balsavime užėmė pernai, kai liko antras.

Šiemet yra pirmas kartas lygos istorijoje, kai MVP finalininkų trejete nėra nė vieno amerikiečio.

Atskleisti ir kitų nominacijų finalininkai.

Į geriausiai besiginančio žaidėjo prizą pretenduoja „Phoenix Suns“ puolėjas Mikalas Bridgesas, „Utah Jazz“ centras Rudy Gobert'as ir „Boston Celtics“ gynėjas Marcusas Smartas.

Iš jų tik R.Gobert'as ligšiol buvo apdovanotas geriausiai besiginančio krepšininko prizu – jį prancūzas laimėjo 2017-2018, 2018-2019 ir 2020-2021 m. sezonuose.

Metų treneriu pretenduoja tapti „Memphis Grizzlies“ specialistas Tayloras Jenkinsas, „Miami Heat“ strategas Erikas Spoelstra ir „Phoenix Suns“ treneris Monty Williamsas.

Labiausiai patobulėjusių žaidėjų trejetuke – trys gynėjai: Darius Garlandas („Cleveland Cavaliers“), Ja Morantas („Memphis Grizzlies“) ir Dejounte Murray („San Antonio Spurs“).

Į geriausio metų naujoko prizą pretenduoja Scottie Barnesas („Toronto Raptors“), Cade'as Cunninghamas („Detroit Pistons“) ir Evanas Mobley („Cleveland Cavaliers“).

O geriausiam atsarginiam krepšininkui skiriamą šešto žaidėjo prizą gali gauti Tyleris Herro („Miami Heat“), Cameronas Johnsonas („Phoenix Suns“) ir Kevinas Love'as („Cleveland Cavaliers“).

Laureatai paaiškės NBA atkrintamųjų varžybų metu. Juos rinko žiniasklaidos atstovai.

Praėjusią savaitę NBA apdovanojimus išdalino ir 15min. Kam jie atiteko, galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas