Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 18

NBA čempionas rėžė: „Domantas Sabonis privalo būti MVP diskusijoje“

Domantas Sabonis žaidžia nuostabų sezoną NBA lygoje, o jo pasirodymai verčia žavėtis ne tik lietuvius, bet ir buvusius bei esamus NBA žaidėjus. Vienas tokių – NBA čempionas Mattas Barnesas.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

„Sacramento Kings“ klubą į pergales tempiantis D.Sabonis buvo įvertintas ir oficialioje NBA svetainėje, kai naujai sudarytame MVP lenktynių reitinge pakilo į kol kas aukščiausią poziciją – šeštąją.

Lietuvį šiame sąraše lenkia tik pačios ryškiausios NBA superžvaigždės: Joelis Embiidas, Nikola Jokičius, Giannis Antetokounmpo, Jaysonas Tatumas ir Luka Dončičius.

Šia džiugia žinia socialiniuose tinkluose pasidalino ir „Kings“ klubas, o naujieną pamatę buvęs NBA krepšininkas Mattas Barnesas pakartojo tai, ką jau yra sakęs tiesioginiame ESPN televizijos eteryje.

„Sakiau tai ir eteryje praėjusį vakarą. Jis privalo būti MVP diskusijoje!“ – rašė 15 metų NBA žaidęs puolėjas, dabar dirbantis apžvalgininku „NBA Today“ laidoje.

„Instagram“ nuotr./Mattas Barnesas įsitikinęs, kad Domantas Sabonis privalo būti MVP diskusijoje
„Instagram“ nuotr./Mattas Barnesas įsitikinęs, kad Domantas Sabonis privalo būti MVP diskusijoje

2017 metais su „Golden State Warriors“ titulą iškovojęs amerikietis pats yra rungtyniavęs Sakramente du sezonus, o per karjerą rinko po 8,2 taško ir buvo žinomas dėl savo sugebėjimų gynyboje.

Jis dar sausį gynė D.Sabonį ir jo komandos draugą De'Aaroną Foxą laidoje, kai „Kings“ lyderių nebuvo tarp daugiausiai balsų „All-Star“ balsavime gavusių žaidėjų, nors jų komanda žengė tarp lyderių Vakarų konferencijoje.

Dabar „karaliai“ yra dar geresnėse pozicijose – su 42 pergalėmis ir 27 pralaimėjimais rikiuojasi antri Vakaruose ir jau praktiškai užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose, kuriose nebuvo nuo 2006 metų.

Pagrindinė to priežastis yra D.Sabonis, kuris šį sezoną NBA lygoje vidutiniškai pelno po 19 taškų, atkovoja po 12,6 kamuolio ir atlieka po 7,1 rezultatyvaus perdavimo. Pagal sugriebtus kamuolius ir dvigubus dublius (56) jis yra pirmas lygoje, pagal trigubus dublius (11) nusileidžia tik N.Jokičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas