Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NBA čempiono atsakas į E.Atamano iššūkį: „Žaisiu su bet kuo, man nerūpi“

Žodžių kišenėje neieškantis Erginas Atamanas po Atėnų „Panathinaikos“ triumfo Eurolygoje praėjusiame sezone metė iššūkį NBA čempionams „Boston Celtics“ krepšininkams. Pastarųjų treneris į jį sureagavo.
Joe Mazzulla, Kostas Sloukas ir Erginas Atamanas
Joe Mazzulla, Kostas Sloukas ir Erginas Atamanas / AP/„Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Triumfuodamas su PAO klubu E.Atamanas kvietė į dvikovą „Celtics“ žaidėjus, pareikšdamas: „Jei norite vadintis pasaulio čempionais, atvykite ir nugalėkite mus OAKA arenoje“.

Turkas taip reagavo į „Celtics“ žinutę socialiniuose tinkluose, mat Bostono klubas po triumfo NBA finale pasiskelbė „pasaulio čempionais“.

Bostono „Celtics“ nuotrauka
Bostono „Celtics“ nuotrauka

„Po to, kai „Celtics“ tapo NBA čempionais, jie „Twitter“ parašė: „Pasaulio čempionai – Bostonas“. Eurolyga į tai atsakė: „Pirmiausia įveikite šią komandą“ ir pridėjo mūsų komandos nuotrauką, – apie situaciją kalbėjo E.Atamanas.

– Jie save vertina labai aukštai. Jie nori didžiulių skaičių už vienas rungtynes Europoje. Jūs nesate pasaulio čempionai. Jei norite gauti pasaulio čempiono titulą, atvykite ir įveikite mus, Eurolygos čempionus. Jei esate tokie užtikrinti, sakau, ateikite ir nugalėkite mus OAKA arenoje.“

Vida Press nuotr./Atėnų „Panathinaikos“ triumfavo Eurolygoje.
Vida Press nuotr./Atėnų „Panathinaikos“ triumfavo Eurolygoje.

Po E.Atamano pasisakymo portalas SDNA.gr pakalbino NBA čempionų atstovus: klubo žvaigždę Jaysoną Tatumą, vyr. trenerį Joe Mazzullą ir aukštaūgį Xavierą Tillmaną.

Geriausiu NBA žaidėju save laikantis J.Tatumas, buvo visiškas komandos lyderis finalo serijoje prieš Luka Dončičiaus atstovaujamą „Dallas Mavericks“. Puolėjas vidutiniškai rinko po 22,2 taško bei 7,8 atkovoto kamuolio.

„Aš netikiu tuo „kas būtų, jeigu būtų“ ir hipotetinėmis situacijomis, – į E.Atamano pasiūlymą reagavo NBA superžvaigždė. – Nemanau, kad tai įvyks. Kalbėti apie tai – smagu, bet abejoju, kad tai įvyks artimiausiu metu.“

Bostono „Celtics“ iki čempionų pakylos atvedęs ir žiedus iškovojęs strategas J.Mazzulla teigė neturintis problemų išsiaiškinti santykius su visais, kurie nori mesti iššūkį.

„Žaisiu su bet kuo. Man tikrai nerūpi“, – atšovė „Celtics“ vyr. treneris J.Mazzulla.

„Scanpix“/AP nuotr./Joe Mazzulla
„Scanpix“/AP nuotr./Joe Mazzulla

Komandos aukštaūgis X.Tillmanas tvirtai laikosi nuomonės, kad NBA neabejotinai yra stipriausia pasaulio lyga, o jų čempionų titulas – pelnytas.

„Ar norėčiau priimti iššūkį? Ne, nuoširdžiai tikiu, kad žaidžiame geriausioje pasaulio lygoje, todėl, kai sakome, kad esame pasaulio čempionai, nesakome to lengvabūdiškai. Mes to nusipelnėme. Visi sunkiai dirba, kad pasiektų šį lygį.

Man nerūpi, ar kuri nors kita lyga teigia, kad ji rengia pasaulio čempionus. Asmeniškai aš manau, kad NBA yra geriausia lyga pasaulyje“, – kategoriškas buvo X.Tillmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito