Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NBA čempionų klubas gali atsidurti vieno turtingiausių pasaulio žmonių rankose

NBA čempionų titulą po 16 metų pertraukos susigrąžinęs „Boston Celtics“ klubas atsidūrė ant prekystalio. Į šią prabangią prekę nagus taikosi suleisti ir vienas turtingiausių pasaulio asmenų.

„The Ringer“ kanalo įkūrėjas, vienas įtakingiausių JAV sporto žurnalistų Billas Simmonsas savo tinklalaidėje prasitarė, kad pirkti „Celtics“ klubą svarsto „Amazon“ savininkas Jeffas Bezosas.

Jo turtas vertinamas beveik 200 mlrd. JAV dolerių. Pagal tai J.Bezosą planetoje lenkia tik vienas žmogus – Elonas Muskas.

Vida Press nuotr./Jeffas ir MacKenzie Bezosai
Vida Press nuotr./Jeffas ir MacKenzie Bezosai

Jei nusipirktų „Celtics“, „Amazon“ įkūrėjas taptų turtingiausiu NBA komandos savininku, aplenkdamas „Microsoft“ akcininką Steve'ą Ballmerį, kuriam priklauso „Los Angeles Clippers“.

Tiesa, vis dar neaišku, ar didžiąją dalį „Celtics“ akcijų turintys Irvingas ir jo sūnus Wycas Grousbeckai ryšis parduoti komandą ne iš Bostono kilusiam žmogui. Jei jie nuspręstų kitaip, į kontrolinį akcijų paketą rimtai pretenduotų dabar mažesnį paketą dabar turintis vietinis verslininkas Steve'as Pagliuca, jau pranešęs apie savo planus dalyvauti varžytuvėse dėl „Celtics“ akcijų įsigijimo.

Manoma, kad Bostono klubo pardavimo procesas turėtų prasidėti šių metų pabaigoje arba 2025 m. pradžioje. Manoma, kad klubo vertė gali siekti apie 6 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?