Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 11

NBA ekspertų balsas: prasti popieriai lietuviams ir į sostą sugrįšiantis karalius

Liepos 31-ąją prasitęs beveik penkiems mėnesiams įšaldytas 2019–2020 m. NBA sezonas, o vos po poros savaičių reguliariojo sezono kovų startuos ir visų krepšinio gerbėjų taip laukiamos atkrintamosios varžybos. Jose gali dalyvauti ir du Lietuvos krepšininkai, tačiau iš jų komandų didelių laimėjimų nesitikima.
LeBronui Jamesui pranašaujamas dar vienas NBA čempiono titulas
LeBronui Jamesui pranašaujamas dar vienas NBA čempiono titulas / „Scanpix“ nuotr.

JAV žiniasklaidos giganto ESPN apklausti NBA ekspertai atsakė į šešis klausimus, o Jono Valančiūno atstovaujami „Memphis Grizzlies“ ir Domanto Sabonio „Indiana Pacers“ didelio jų palankumo nesulaukė.

Ekspertų manymu, 8-oje Vakarų konferencijos vietoje sustabdžius sezoną dėl koronaviruso pandemijos buvę „grizliai“ nė nepateks į atkrintamąsias.

Nors J.Valančiūno komanda prieš artimiausius persekiotojus turi 3–4 pergalių pranašumą, NBA vadovai nusprendė padidinti intrigą ir tuo atveju, jei pasibaigus reguliariajam sezonui 8-ąją ir 9-ąją konferencijos vietas skirs mažiau nei 4 pergalės, rengs papildomą mini seriją, kurioje 8-ajai komandai užteks laimėti sykį, o 9-ajai reikės dviejų pergalių.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

ESPN apklausti ekspertai įvertino šią aplinkybę bei pridėjus tai, kad pratęsus sezoną „Portland Trail Blazers“ gretose jau žais traumas išsigydę Jusufas Nurkičius ir Zachas Collinsas, būtent šiai komandai suteikė nežymų pranašumą prieš „Grizzlies“.

Portlando klubo šansais užimti 8-ąją vietą tiki 35,3 proc. ekspertų, kai Memfio ekipai palankumą išreiškė 32,4 proc. respondentų. Solidžiai vertinamos ir „New Orleans Pelicans“ komandos galimybės – ją pasirinko 29,4 proc. apklaustųjų.

Nors kito lietuvio, D.Sabonio, atstovaujami „Pacers“ jau turi bilietą į atkrintamąsias varžybas, jų šansais patekti į Rytų konferencijos finalą netiki nė vienas ESPN ekspertas – visi jie rinkosi iš kitų penkių konferencijos favoritų.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Mylesas Turneris
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Mylesas Turneris

Absoliučiai visi konferencijos finale mato Giannio Antetokounmpo vedamus „Milwaukee Bucks“, o jiems iššūkį turėtų mesti „Boston Celtics“ (41,2 proc.), „Toronto Raptors“ (32,4 proc.), „Philadelphia 76ers“ (23,5 proc.) arba „Miami Heat“ (2,9 proc.).

Vakarų konferencijoje situacija aiškesnė – dauguma ESPN apklaustų ekspertų rinkosi Los Andželo klubus – „Lakers“ (97,1 proc.) ir „Clippers“ (85,3 proc.).

Renkantis komandas, turinčias geriausias galimybes žengti į finalą, respondentai nukreipė žvilgsnius į tris ekipas – „Bucks“ (88,2 proc.), „Lakers“ (61,8 proc.) ir „Clippers“ (38,2 proc.). Tiesa, keletas ekspertų pasitiki ir „Raptors“ bei „Celtics“ šansais (abi – po 5,9 proc.).

„Scanpix“/AP nuotr./Giannis Antetekounmpo ir Joelis Embiidas
„Scanpix“/AP nuotr./Giannis Antetekounmpo ir Joelis Embiidas

NBA čempionu, anot ESPN apklaustų ekspertų, turėtų tapti LeBronas Jamesas ir jo vedami „Lakers“ – tokią nuomonę išreiškė lygiai pusė respondentų. Beveik po lygiai balsų gavo „Bucks“ ir „Clippers“ – atitinkamai 26,5 ir 23,5 proc.

Įdomu tai, kad dar kovą, prieš pat sustabdant NBA sezoną, ESPN ekspertai favorite laimėti čempionatą laikė ne „Lakers“, o „Bucks“ komandą – Milvokio klubui palankumą tuomet atidavė 60 proc. apklaustųjų.

Primename, kad likusios NBA sezono kovos vyks netoliese Orlando miesto Floridos valstijoje esančiame „Disney World“ pramogų parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas