Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

NBA finalu nusivylęs Luka Dončičius paliko svarbų klausimą: „Pakalbame po poros dienų“

Luka Dončičius sužaidė nuostabų sezoną NBA, bet paskutinio žingsnio Slovėnijos krepšinio žvaigždei pritrūko.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Boston Celtics“ krepšininkai įveikė „Dallas Mavericks“ komandą penktosiose NBA finalo rungtynėse ir laimėjo NBA finalo seriją 4-1.

Tokia pabaiga nuvylė Dalaso komandos superžvaigždę Luką Dončičių, kuris iškart po finalo buvo paklaustas apie pirmąsias mintis, ateinančias į galvą.

„Nieko, deja, mes pralaimėjome. Nieko labai pasakyti negaliu“, – sakė L.Dončičius.

25 metų slovėnas šį NBA reguliarų sezoną pelnė po 33,9 taško ir vedė Dalaso klubą per pergales Vakarų konferencijos atkrintamosiose varžybose.

Visas sezonas tikrai buvo geras, o L.Dončičius per atkrintamąsias varžybas pirmavo komandoje pagal taškus (28,9), atkovotus kamuolius (9,1), rezultatyvius perdavimus (8,2) ir perimtus kamuolius (1,9).

„Jaučiuosi gerai, mes padarėme gerų judesių. Žaidėme išvien penkis mėnesius. Didžiuojuosi visais žaidėjais, treneriais, visu personalu. Nelaimėjome finalo, bet sezonas buvo puikus. Didžiuojuosi visais“, – pažymėjo L.Dončičius.

Jis gyrė Kyrie Irvingą, kuris buvo antrasis lyderis „Mavericks“ komandoje. Po finalo abu krepšininkai šiltai apsikabino. „Turėti jį komandoje yra neįtikėtina. Pasakėme vienas kitam, kad kartu kovosime ir kitais metais. Mes tuo tikime“, – sakė slovėnas.

AP nuotr./Luka Dončičius.
AP nuotr./Luka Dončičius.

Jis įvertino ir varžovus – „Celtics“ tapo NBA čempionu 18 kartą per klubo istoriją.

„Bostonas yra gera komanda, praėjusi per daugybę iššūkių. Taip jie dar labiau užsigrūdino. Galime daug ko pasimokyti iš jų. Turime kautis kitą sezoną“, – sakė L.Dončičius.

Per savo šešis sezonus jam dar nepavyko laimėti NBA titulo, bet ir legendiniam Michaelui Jordanui kadaise su „Chicago Bulls“ tai pavyko tik iš septinto karto.

Tačiau iškart po finalo L.Dončičius liko nusivylęs, nors pats kovojo nepaisant nualinto kūno ir traumų. „Nesvarbu, kiek tai skaudu. Aš žaidžiau. Nepadariau visko“, – sakė jis.

L.Dončičiaus sveikata labai rūpi jo tautiečiams. 2017 metais padėjęs Slovėnijos rinktinei laimėti Europos čempionato auksą L.Dončičius jau daug atidavė nacionalinei komandai, bet šis sezonas buvo ilgiausias per jo karjerą, o slovėnai jau pradėjo rengtis kitoms varžyboms – olimpiniam atrankos turnyrui.

Jau šį sekmadienį Vilniuje kontrolinėse rungtynėse Lietuvos rinktinė žais būtent su Slovėnija, o dar po dviejų dienų abi komandos surengs dar vieną kontrolinę repeticiją Liublianoje.

L.Dončičiui dabar labiau už viską reikia poilsio, bet visi žino, kad be jo slovėnų rinktinės pajėgumas kistų dramatiškai.

Liepos 2-7 dienomis olimpiniame atrankos turnyre Graikijoje slovėnai bandys iškovoti olimpinį bilietą į Paryžių. Pirėjuje laukia šešių komandų turnyras, o konkurenciją sudarys Graikija, Kroatija, Naujoji Zelandija, Dominikos Respublika ir Egiptas.

Tokijo olimpinėse žaidynėse 2021 metais Slovėnija finišavo ketvirta, tad nebaigtų reikalų liko. Tačiau po NBA finalo L.Dončičius neskubėjo atsakyti į klausimą, kaip pasisuks jo vasara.

„Nenoriu dabar pasakyti, kaip bus toliau. Turiu priimti sprendimą dėl aiškių dalykų. Pabandysiu atsistatyti, kad būčiau sveikesnis. Pasikalbame po poros dienų, gerai? – spaudos konferencijoje sakė L.Dončičius. – Tada aš duosiu atsakymą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius