Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 06

NBA komentatoriai plyšo juokais – sugrįžęs D-Mo griuvinėjo ir pametė batą

Įsivaizduokite, kad aštuonis mėnesius neužsiimate įprastine veikla ir vėl tenka į ją sugrįžti tokiu tempu, apie kurį jūs seniai pamiršote. Donatas Motiejūnas po aštuonių mėnesių pertraukos sugrįžo į NBA rungtynes ir sukėlė sveiką juoko dozę komentatoriams. Tačiau savo energija D-Mo užkrėtė visą „Houston Rockets“ komandą.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / 15min nuotr.

Donatas Motiejūnas po aštuonių mėnesių pertraukos aikštėje pasirodė rungtynėse su „Kings“ iki pirmojo kėlinio pabaigos likus penkiomis minutėms. „Rockets“ pirmavo 15:12 ir lietuvis pakeitė Dwightą Howardą.

Lietuviui kylant nuo suolelio NBA komentatoriai pasinaudojo proga ir paskatino „Rockets“ gerbėjus dalintis savo pastebėjimais socialiniuose tinkluose apie D.Motiejūno sugrįžimą.

„Tikiuosi, kad jis yra ta detalė, kurios mums trūksta“, – rašė vienas Hjustono ekipos gerbėjų.

Rungtynes komentavę NBA specialistai taip pat džiaugėsi matydami lietuvį žaidžiant: „Jis yra net tik nuostabus krepšininkas, bet ir superinis vaikinas. Jis sunkiai dirbo treniruotėse ir atrodo tikrai gerai.“

Pirmasis kėlinys: pamestas batas ir pagriuvinėjimai

Tik pasirodęs aikštėje aukštaūgis iš Lietuvos padėjo „Rockets“ komandiškai atkovoti kamuolį po baudos metimų. Ty Lawsonas norėjo perduoti kamuolį D.Motiejūnui, bet šis dar sunkiai rado savo vietą aikštėje ir į komandos draugą nežiūrėjo, o šis spėjo suklysti.

Jau netrukus D-Mo kėlė problemų DeMarcusui Cousinsui, kurį privertė prasižengti puolime. „Kings“ lyderis įsirėžė į lietuvį ir jį pargriovė ant nugaros. D.Motiejūnas net pametė batą.

Pasirodęs aikštėje jis jau spėjo pamesti batą, pagriuvinėti ir nepataikyti į krepšį.

Netrukus lietuvis turėjo progą pasižymėti. Lietuvis sugriebė komandos draugo pamestą kamuolį ir netrukdomas metė į krepšį, tačiau kamuolį pataisyti teko Terrence'ui Jonesui. D.Motiejūnui dar reiks palaukti savo taškų šį NBA sezoną.

Kuo toliau, tuo labiau D.Motiejūno bandymai padėti „Rockets“ juokino NBA komentatorius. Abejose aikštės pusėse lietuvis griuvinėjo – tai nuo varžovų stumtelėjimų, tai iš didelio entuziazmo žaisti naudingai. Jis nesugraibė komandos draugo perdavimo, o bandęs atgauti griuvo keliais ant parketo.

„Per minutę jis pargriuvo jau keturis kartus. Pasirodęs aikštėje jis jau spėjo pamesti batą, pagriuvinėti ir nepataikyti į krepšį“, – juokėsi rungtynes komentavę specialistai.

Tris minutes sužaidęs D.Motiejūnas sėdo ant suolo ir aikštėje vėl pasirodė D.Howardas. Nors lietuvis nieko ypatingo aikštėje nenuveikė, tačiau „Rockets“ padidino savo persvarą 22:14, o D-Mo būnant aikštėje varžovai pelnė vos du taškus.

Antrasis kėlinys: prisiminus varžovų blokus

Ant parketo aukštaūgis sugrįžo antrojo kėlinio viduryje, kai „Rockets“ pirmavo 41:35. Tik pasirodęs aikštėje D.Motiejūnas gavo kamuolį ir nekantravo atakuoti krepšį, tačiau lietuvis prasižengė puolime prieš D.Crawfordą.

Kai visą laiką treniruojiesi vienas, pamiršti, kad gali būti varžovų blokai.

Netrukus lietuvis dalyvavo dar vienoje „Rockets“ atakoje. Iš T.Lawsono gavęs kamuolį jis jį bandė perduoti komandos draugui, tačiau K.Koufos blokavo metimą ir pavogė iš lietuvio kamuolį.

„Kai visą laiką treniruojiesi vienas, pamiršti, kad gali būti varžovų blokai“, – juokavo komentatoriai.

D.Motiejūnas bandė visus įmanomus metimus į krepšį – „alley-oop'ą“, metimą nusisukus ir tritaškį, tačiau kamuolys lietuvio neklausė. Kai lietuvis paliko aikštę „Rockets“ pirmavo 46:41. Daugiau aikštėje jis nepasirodė.​

Per 6 minutes D.Motiejūnas taškų nepelnė (0/3 dvit., 0/1 trit.), atkovojo kamuolį, suklydo 2 ir prasižengė 1 kartą.

Tačiau D.Motiejūno pastangos buvo įvertintos. „Rockets“ sirgaliai „Twitter“ rašė, kad lietuvis tryško tokia energija, kokios visa „Houston Rockets“ komanda šį sezoną dar net nebuvo parodžiusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas