Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 19

NBA kontraktų vajus: „Pacers“ įteikė lyderiui ilgalaikę sutartį, „Suns“ pataupė

NBA lygoje praėjusią naktį sukapsėjo paskutinės valandos, kai klubai galėjo pratęsti kontraktus su krepšininkais prieš 2021-2022 m. sezoną.

Taip ir padarė Domanto Sabonio atstovaujama „Indiana Pacers“ komanda, susiejusi ateitį su Malcolmu Brogdonu.

Rezultatyviausiai praėjusį sezoną Indianapolio ekipoje žaidęs krepšininkas su dabartine savo komanda susitarė dėl papildomos dvejų metų 45 mln. JAV dolerių sutarties.

28-erių žaidėjas dar turėjo dvejus metus galiojantį susitarimą, tad dabar jo kontraktas su „Pacers“ galios iki 2025 m. vasaros. Per artimiausius ketverius metus iš viso įžaidėjas uždirbs 89,3 mln.

M.Brogdonas praėjusiame sezone per susitikimą rinko po 21,2 taško ir atliko po 5,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Malcolmas Brogdonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Malcolmas Brogdonas

Pratęsta sutartis reiškia ir tai, jog krepšininkas negalės būti iškeistas per šiąnakt prasidėsiantį sezoną. Tai ypač aktualu, kadangi „Pacers“, anot pranešimų, siūlė jį ir Carisą LeVertą už nepatenkintą „Philadelphia 76ers“ žvaigždė Beną Simmonsą.

Ilgam vieną savo lyderių išsaugojo ir „Memphis Grizzlies“ klubas. Buvusi Jono Valančiūno komanda įteikė naują ketverių metų 105 mln. JAV dolerių sutartį puolėjui Jarenui Jacksonui. Ji įsigalios nuo 2022-2023 m. sezono.

Menisko traumą praėjusiame sezone gydęsis ir tik 11 rungtynių reguliariajame sezone sužaidęs puolėjas „grizlių“ gretose žais ketvirtą sezoną. Jo karjeros vidurkiai kol kas – 15,4 taško ir 4,7 atkovoto kamuolio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jarenas Jacksonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jarenas Jacksonas

Jei „Pacers“ ir „Grizzlies“ apdovanojo savo krepšininkus už gerą žaidimą ir perspektyvas, tai „Phoenix Suns“ susitarti su vienu savo praėjusio sezono herojų taip ir nepavyko.

ESPN žurnalistai Adrianas Wojnarowskis ir Brianas Windhorstas informuoja, jog „saulės“ taip ir nepasiekė susitarimo su Deandre Aytonu.

„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas, Deandre Aytonas, Devinas Bookeris
„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas, Deandre Aytonas, Devinas Bookeris

23-ejų 211 cm centras norėjo gauti iš Finikso ekipos maksimalų penkerių metų 172,5 mln. dolerių kontraktą, bet „Suns“ tokio pasiūlymo vienam svarbiausių savo žaidėjų taip ir nepateikė.

Anot ESPN žurnalistų, „saulės“ norėjo siūlyti vidurio puolėjui maksimalią, tačiau tik trejų ar ketverių metų sutartį, bet žaidėjo tai netenkino.

Sutarties nepratęsęs D.Aytonas ateinančią vasarą taps apribotuoju laisvuoju agentu ir galės palikti Finiksą, jei tik kažkuri kita komanda pasiūlys didesnius pinigus, nei galėtų padaryti „Suns“.

15min jau rašė, kad praėjusio sezono finalininkė Finikso ekipa įteikė 90 mln. sutartį Mikalui Bridgesui, o praėjusią naktį kontrakto pratęsimo sulaukė ir komandos naujokas Landry Shametas. Jis liks Arizonoje dar ketveriems metams už 43 mln. dolerių.

Kitos sutartys, dėl kurių susitarta spalio 18 dieną:

– „Atlanta Hawks“ pasirašė ketverių metų kontrakto pratęsimą su Kevinu Huerteriu už 65 mln. dolerių;

– „Milwaukee Bucks“ dar dvejiems metams pratęsė sutartį su Graysonu Allenu. Pratęsimo vertė – 20 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas