Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 19

NBA legendų išgirtas D.Sabonis: „Dabar gali nutikti bet kas“

Domantas Sabonis lemiamame „Indiana Pacers“ mače rodė tokį žaidimą, kokio iš savo lyderio ir tikėjosi Indianapolio ekipos treneriai ir aistruoliai. Mače su „Charlotte Hornets“ Domas rinko sau įprastus skaičius, buvo arti trigubo dublio ir leido savo ekipai pakovoti dėl vietos atkrintamosiose. Po galingo ir pergalingo pasirodymo lietuvis sulaukė ir NBA legendų komplimentų.
Dougas McDermottas ir Domantas Sabonis
Dougas McDermottas ir Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

D.Sabonis per 33 minutes surinko 14 taškų, atkovojo 21 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą bei 5 sykius suklydo ir „Pacers“ sezonas tęsiasi.

Iš karto po dvikovos mačo didvyris buvo pakviestas sudalyvauti TNT televizijos tiesioginiame eteryje, kur bendravo su buvusiomis NBA legendomis Shaquille‘u O‘Neale‘u, Charlesu Barkley bei Kenny Smithu.

„Manau, kad šį mėnesį žaidžiame jau geriau. Žymiai efektyviau dalijamės kamuoliu, tad nėra didelio skirtumo, su kuriuo varžovu teks kovoti kitame etape. Svarbiausia yra koncentruotis į savo žaidimą, viskas priklauso nuo mūsų pačių ir nusiteikimo“, – mintimis iš karto po mačo dalijosi D.Sabonis.

Apžvalgininkais tapę buvę NBA krepšininkai negailėjo pagyrų lietuviui, ypač nuostabiai skirsčiusiam kamuolius ir kovojusiam dėl jų.

„Prieš mane yra taikomos įvairios gynybos sistemos, tačiau tada aš tiesiog stengiuosi surasti laisvus komandos draugus kuo geresnėse pozicijose. Kartais ir pats turiu būti agresyvus bei rinkti taškus“ – pasakojo D.Sabonis.

Aukštaūgis taip pat pažymėjo, kad dabar komandos pasitikėjimas yra pačiame aukščiausiame lygyje šį sezoną.

VIDEO: D.Sabonio komentarai po mačo

Labiausiai D.Sabonį gyrė K.Smithas, pavadinęs mūsiškį NBA superžvaigžde.

„Barkley man sako, kad tu nesi tik „All-Star“ rungtynių dalyvis, bet superžvaigždė. Šiandien yra tas vakaras, kai aš su juo sutinku. Kai tau nesisekė rinkti taškų, tu puikiai skirstei kamuolius ir kovojai dėl jų. Tavo lyderystė ir žaidimas ginantis buvo įspūdingi, dominavai keturiose kategorijos iš penkių, net ir nepririnkdamas daug taškų. Tai yra lyderystė, tai yra superžvaigždė“, – teigė specialistas.

Sezoną pratęsę „Pacers“ kovoje dėl aštuntosios vietos Rytų konferencijoje ir kelialapio į atkrintamąsias žais su „Washington Wizards“ naktį iš ketvirtadienio į penktadienį 3 val. Lietuvos laiku.

„Kai žaidžiamos tik vienerios rungtynės, gali nutikti bet kas. Turime ir toliau žaisti komandinį krepšinį“, – pažymėjo D.Sabonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas