Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 11

NBA legendų kompanijoje: D.Sabonis gegužę renka neįtikėtiną statistiką

Trigubas dublis Domantui Saboniui jau tapo ne siekiamybe, o kone kasdienybe. Tai įrodo lietuvio vidurkiai gegužės mėnesį – vidutiniškai trigubą dublį renkantis „Indiana Pacers“ lyderis fiksuoja skaičius, kuriuos NBA istorijoje pavyko rinkti vos trims kitiems žaidėjams.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Krepšinio statistikos puslapis „Basketball reference“ paskaičiavo, kad D.Sabonio rodikliai per šešerias gegužės rungtynes siekia net 26 taškus, 15,3 atkovoto kamuolio ir 10,3 rezultatyvaus perdavimo.

Per visą NBA istoriją bent 25 taškų, bent 15 sugriebtų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų vidurkius per šešerių rungtynių atkarpą yra turėję vos trys krepšininkai – Wiltas Chamberlainas, Oscaras Robertsonas ir Russellas Westbrookas.

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Pastarieji du pirmauja NBA istorijoje pagal trigubus dublius – praėjusią naktį į viršūnę pakilęs R.Westbrookas jų yra surinkęs jau 182, o 1971 m. NBA čempionas O.Robertsonas trigubų dublių surinko 181.

Savo ruožtu W.Chamberlainas savo karjeros metu apskritai rinko sunkiai protu suvokiamą statistiką – 1959-1973 m. stipriausioje pasaulio lygoje žaidęs centras vieneriose rungtynėse įmetė 100 taškų, kitose atkovojo 55 kamuolius, o taip pat buvo atlikęs ir net 21 rezultatyvų perdavimą.

Per visą šlovingą karjerą 216 cm ūgio bokštas rinko po 30,1 taško, 22,9 atkovoto kamuolio ir 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Scanpix“ nuotr./Wiltas Chamberlainas
„Scanpix“ nuotr./Wiltas Chamberlainas

Visi trys šie žaidėjai savo laiku buvo pripažinti naudingiausiais NBA žaidėjais – W.Chamberlainas MVP statulėlę atsiėmė keturis sykius (1960, 1966, 1967 ir 1968 m.), o O.Robertsonas (1964 m.) ir R.Westbrookas (2017 m.) po sykį.

D.Sabonis šį mėnesį jau du kartus surinko trigubą dublį, tris sykius pasiekė 30 taškų ribą ir triskart atkovojo bent 19 kamuolių.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Traumų iškamuotus „Indiana Pacers“ D.Sabonis atvedė link trijų pergalių per šešerias šį mėnesį žaistas rungtynes.

Viso sezono metu lietuvis renka po 20,5 taško, atkovoja po 12 kamuolių ir atlieka po 6,5 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas