Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 26

NBA lyderių susidūrime – simbolinę ribą užuodžiantis S.Curry ir netikėtas herojus

Kalėdinio NBA maratono puošmena tapo lygos lyderių „Golden State Warriors“ (27-6) ir „Phoenix Suns“ (26-6) susidūrimas. Jį laimėjo svečiuose žaidę „kariai“ – 116:107 (33:27, 25:35, 26:22, 32:23).
Devinas Bookeris ir Stephenas Curry
Devinas Bookeris ir Stephenas Curry / „Scanpix“/AP nuotr.

Tai buvo jau trečias šių komandų susitikimas gruodį, o prieš tai „saulės“ ir „kariai“ pasidalijo po pergalę namuose.

Šį kartą „Suns“ žaidė pilnos sudėties, o „Warriors“ turėjo netekčių – nerungtyniavo ne tik dar po sunkių traumų negrįžęs Klay Thompsonas, bet ir COVID-19 protokole atsidūrę antras ir trečias pagal rezultatyvumą komandos žaidėjai Andrew Wigginsas ir Jordanas Poole'as. Taip pat nežaidė ir traumą patyręs veteranas Andre Iguodala.

Nepaisant to, „Warriors“ sėkmingiau pradėjo rungtynes ir pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą (33:23).

Chriso Paulo vedami „Suns“ atsitiesė antrame ketvirtyje ir įpusėjus rungtynėms jau jie pirmavo (62:58).

Atkakliai rungtynės klostėsi iki pat ketvirtojo kėlinio pabaigos. „Suns“ surengė spurtą 8:2 ir likus mažiau nei trims minutėms priartėjo iki vieno metimo (107:109), bet tada prasidėjo netikėtu rungtynių herojumi tapusio „Warriors“ žaidėjo šou.

Otto Porteris, iki šių rungtynių vidutiniškai rinkęs po 7,6 taško per susitikimą, dvejose atakose iš eilės pataikė iš vidutinio nuotolio, o savo asmeninę atkarpą vainikavo tritaškiu likus vos kiek daugiau nei minutei, sukrovusiu „Warriors“ 9 taškų pranašumą (116:107) ir palaidojusiu „Suns“ viltis atsitiesti.

Iš viso O.Porteris šiose rungtynėse sumetė 19 taškų (5/8 dvit., 3/7 trit.), ir pagerino asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą.

Rezultatyviausiai San Francisko komandos gretose rungtyniavo Stephenas Curry.

Įžaidėjas per 37 minutes sumetė 33 taškus (5/11 dvit., 5/16 trit., 8/9 baud.) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Dabar „Warriors“ lyderis yra pataikęs 2999 tritaškius per savo karjerą – iki simbolinės 3 tūkst. ribos, kurios NBA istorijoje dar nėra pasiekęs niekas, jam trūksta tik vieno taiklaus metimo.

Įdomu tai, kad šiose rungtynėse S.Curry pirmą kartą peržengė 20 taškų ribą žaisdamas per Kalėdas. Iki tol per aštuonerias šventines rungtynes 33-ejų amerikiečiui to padaryti nepavyko.

Finikse laimėję „Warriors“ aplenkė „Suns“ ir dabar jau jie yra geriausia komanda ne tik Vakarų konferencijoje, bet ir visoje NBA lygoje.

„Suns“: Chrisas Paulas 21 (6 atk. kam., 8 rez. perd.), Deandre Aytonas 18 (7 atk. kam.), Mikalas Bridgesas 17 (6 atk. kam.), Devinas Bookeris 13 (5/19 metimai), Cameronas Johnsonas 11.

„Warriors“: Stephenas Curry 33 (5/16 trit., 6 rez. perd.), Otto Porteris 19 (6 atk. kam.), Gary Paytonas 14 (8 atk. kam.), Jonathanas Kuminga 12, Nemanja Bjelica 10, Draymondas Greenas 8 (8 atk. kam., 10 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas