Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 08

NBA lygai svarstant, ar suspenduoti N.Jokičių, prabilo jo pastumtas milijardierius

„Denver Nuggets“ vidurio puolėjas Nikola Jokičius pastūmė „Phoenix Suns“ savininką Matą Ishbią ketvirtosiose NBA Vakarų konferencijos pusfinalio rungtynėse ir gali būti suspenduotas, tačiau nuo serbo nukentėjęs milijardierius ragina lygą nebausti „Nuggets“ žvaigždės.
Nikola Jokičius įsivėlė į incidentą
Nikola Jokičius įsivėlė į incidentą / Scanpix/Getty Images via AFP nuotr.

Incidentas įvyko praėjusios nakties susitikimo antrajame kėlinyje, kai „Suns“ puolėjas Joshas Okogie bandė traukti kamuolį iš užribio, kur sėdėjo ir prieš kelis mėnesius „Suns“ klubą įsigijęs M.Ishbia.

Būtent Finikso komandos savininkas pagavo link jo nuskriejusį kamuolį, o N.Jokičius pribėgo jį paimti, norėdamas kuo greičiau pradėti savo komandos ataką.

Vis dėlto M.Ishbia žaidimo įrankio neatidavė, o pyktelėjęs N.Jokičius kaire ranka nestipriai stumtelėjo 44-erių amerikietį, kuris neišlaikė pusiausvyros ir nukrito ant savo kėdės.

Rungtynių arbitrai šį kontaktą įvertino kaip nesportišką ir skyrė N.Jokičiui techninę pražangą, o tiek „Nuggets“ lyderis, tiek komandos treneris Michaelas Malone'as po rungtynių skundėsi tokiu sprendimu.

„Teisėjas man sakė, kad aš alkūne smogiau sirgaliui, bet sirgalius prieš tai pats uždėjo ant manęs rankas. Maniau, kad lyga turi mus ginti. Bet gal buvau neteisus“, – abejojo serbas.

„Neįtikėtina, kad Nikola ten gavo techninę. Jis ėjo paimti kamuolį, o kažkoks sirgalius jį laikė, lyg norėdamas būti rungtynių dalyviu“, – vėliau sakė „Nuggets“ treneris M.Malone'as.

Vienam žurnalistų pažymėjus, kad „sirgalius“ yra „Suns“ savininkas, strategas atrėžė: „Man nusi**kt“.

NBA taisyklės numato, kad žaidėjas, sukonfrontavęs su sirgaliais, turėtų būti pašalintas iš rungtynių arba suspenduotas kitam susitikimui. Serbo likimas šiuo metu sprendžiamas – NBA dar nepaskelbė jokio verdikto.

Tačiau M.Ishbia tviteryje kreipėsi į lygą su raginimu nebausti serbo.

„Puiki „Suns“ pergalė nuostabioje serijoje! Tai turėtų būti vienintelė istorija po šių rungtynių. Suspenduoti arba kitaip nubausti ką nors po incidento nebūtų teisinga. Labai gerbiu Jokičių ir nenoriu, kad nutiktų kas nors panašaus. Labai laukiu penktųjų rungtynių – pirmyn „Suns“!“ – rašė 7 mlrd. dolerių turtą valdantis amerikietis.

Penktosios „Nuggets“ ir „Suns“ rungtynės bus žaidžiamos naktį iš antradienio į trečiadienį. Po keturių mačų serijoje vyrauja lygybė – 2-2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas