Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 24

NBA mainų karuselė baigėsi: kurios komandos pasirodė geriausiai, o kurios nuvylė?

Gandai, kalbos bei nuolatinės diskusijos apie įvairias permainas NBA klubuose baigėsi. Nuo ketvirtadienio vakaro krepšininkais apsikeisti nebegalima, o visos komandos žengė į lemiamą reguliariojo sezono dalį, kurioje paaiškės atkrintamųjų dalyviai. Kurios ekipos sustiprino savo sudėtį arba sužaidė protingai? Kurios padarė klaidų? Savo nuomonę išdėstė ESPN analitikas Kevinas Peltonas.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mainų lango pabaigos nugalėtojai

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas, Carmelo Anthony ir Tristanas Thompsonas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas, Carmelo Anthony ir Tristanas Thompsonas

„Cavaliers“

NBA čempionai atliko geriausią sprendimą, kokį galėjo padaryti. Jie nedarė nieko. „Cavaliers“ nepaaukojo jokių žaidėjų prieš mainų lango pabaigą, atsikratė Chriso Anderseno sutarties, o dabar galės pasipildyti laisvuoju agentu Deronu Williamsu.

Nors buvęs „Mavericks“ žaidėjas ir dažnai būna traumuotas, tačiau Klivlando ekipai jau seniai reikia atsarginio atakų organizatoriaus. Algų kepurei jo sutartis taip pat nebus baisi, nes krepšininkas padės parašą ant veterano minimumo.

„Rockets“

Kalbant apie naudingumą, Lou Williamsas šiame mainų laikotarpyje yra geriausias krepšininkas po Naująjį Orleaną papildžiusio DeMarcuso Cousinso.

„Rockets“ už „Lakers“ gynėją atidavė savo pirmojo rato šaukimą, tačiau jis ir taip neturėtų būti labai aukštas, o su juo pavyko atsikratyti ir Corey Brewerio sutarties.

Hjustono ekipa taip pat gavo net 3,5 mln. JAV dolerių algų kepurėje, kuriuos galės išleisti papildydama savo ekipą laisvuoju agentu.

„Pelicans“

Naujojo Orleano vadovai sugebėjo į savo komandą išsimainyti superžvaigždę, kuri jiems kainavo tik pirmojo rato šaukimą bei dar neatsiskleidusį naujoką Buddy Hieldą.

Nesvarbu, kad D.Cousinsas yra karšto būdo ar sunkaus charakterio, tačiau tai yra nepaprastai talentingas krepšininkas. „Pelicans“, ko gero, padėjo didžiausią žingsnį į priekį prieš mainų lango pabaigą.

„Raptors“

„Scanpix“/AP nuotr./PJ Tuckeris
„Scanpix“/AP nuotr./PJ Tuckeris

Masai Ujiri atliko nepaprastai protingus ir komandą sustiprinančius veiksmus. Į Kanados ekipą atvyko P.J.Tuckeris ir Serge'as Ibaka. „Raptors“ pralaimėjo 11 iš savo pastarųjų 16 rungtynių, tačiau tai turėtų likti tik nemaloniu prisiminimu.

Toronto ekipai, ko gero, nepavyks įveikti „Celtics“ dėl antrosios vietos Rytų konferencijoje, tačiau trečioji pozicija yra lengvai pasiekiama.

Įdomu tai, kad „Raptors“ sugebėjo atlikti dvejus mainus, tačiau vis tiek išsaugojo savo geriausią turimą pirmojo rato naujokų biržos šaukimą. M.Ujiri nepaaukojo ateities, kad iškovotų pergales dabar.

Mainų lango pabaigos pralaimėtojai

„Scanpix“ nuotr./Danny Ainge
„Scanpix“ nuotr./Danny Ainge

„Celtics“

Bostono ekipos generalinio vadybininko Danny Ainge'o negalima kaltinti, jog jam nepavyko į savo komandą išsimainyti Jimmy Butlerio ar Paulo George'o. „Bulls“ ir „Pacers“ valdžia buvo tie, kurie vis tik nusprendė savo žvaigždes pasilikti.

Tačiau „Celtics“ nesustiprino savo priekinės linijos, o tai atkrintamosiose gali būti rimta problema.

Bostono klubas galėjo paaukoti vieną iš savo turimų šaukimų ir papildyti savo komandą Taj Gibsonu ar kokiu kitu veteranu, kuris būtų padėjęs jiems kautis su „Raptors“ ar „Cavaliers“ Rytų konferencijoje.

„Kings“

Ekipa išmainė D.Cousinsą, tačiau mainų lango pabaigoje nesugebėjo nieko gauti už krepšininkus, kurių sutartys baigiasi po šio sezono: Darrenas Collisonas, Tyreke'as Evansas, Ty Lawsonas ir Benas Maclemore.

„Kings“ tęs savo sezoną su visiškai išbalansuota sudėtimi, kuri privalo rinkti pralaimėjimus, nes kitaip vasarą bus prarastas naujokų biržos šaukimas.

„Wizards“

Vašingtono komanda pastarąjį mėnesį žaidžia puikiai, todėl daugelis tikėjosi pastiprinimo „Wizards“ atsarginių suolui, kuris jiems padėtų kautis atkrintamosiose su „Raptors“ ar „Celtics“.

Žinoma į JAV sostinės ekipą atvyko Bojanas Bogdanovičius, tačiau jo tikrai neužtenka itin silpnam „Wizards“ suolui.

Įžaidėjo paieškos buvo bevaisės, todėl likusią sezono dalį „Wizards“ Johną Wallą turės keisti Tomašas Satoransky bei Trey Burke.

Negana to, savo komandą sustiprino M.Ujiri, o tai reiškia, kad „Raptors“, ko gero, užims trečiąją vietą Rytuose. Tokiu atveju „Wizards“ jau konferencijos pusfinalyje gali susitikti su „Cavaliers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento