Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 24

NBA padangėje laukiama griaustinių: kurie žaidėjai netrukus pakeis komandas?

NBA lygos komandų vadovų kabinetuose – pats darbymetis. Ketvirtadienio vakarą bus užvertas šio sezono mainų langas, o iki tol daugelis klubų siekia pasistiprinti arba gauti grąžą už jiems nereikalingus krepšininkus.
Kyle'as Lowry (dešinėje) prieš Domantą Sabonį
Kyle'as Lowry (dešinėje) prieš Domantą Sabonį / „Scanpix“ nuotr.

15min pristato dešimt labiausiai intriguojančių mainų termino pabaigos žaidėjų, galinčių artimiausiomis dienomis pakeisti komandas.

Kyle'as Lowry

„Toronto Raptors“ simbolis savo likimą laiko savo rankose.

Nuo 2012 m. Toronte rungtyniaujantis veteranas jau tapo NBA čempionu ir yra vadinamas svarbiausiu žaidėju „Raptors“ istorijoje.

Bet dabar „ropliai“ yra tik 11-ti Rytuose, tad išsiskyrimas gali būti naudingas tiek žaidėjui, tiek komandai.

Tačiau viskas priklausys nuo paties žaidėjo. „Raptors“ vadovas Masai Ujiri pareiškė, kad jei K.Lowry ir bus išmainytas, tai tik savo noru.

Manoma, kad įžaidėjas gali iškeliauti tik į vieną ekipą – „Philadelphia 76ers“, o pagrindinė to priežastis – K.Lowry gimimo vieta: Filadelfija.

Aaronas Gordonas

Vienas geriausių lygos dėjikų į krepšį, taip ir neatskleidęs savo potencialo Orlande, gali iškeliauti į kitą ekipą.

Nuo 2014 m. visus septynis savo sezonus „Orlando Magic“ aprangą vilkėjęs puolėjas siejamas su ne vienu klubu, o „Boston Celtics“, anot Samo Amicko iš „The Athletic“, jau pateikė pasiūlymą už A.Gordoną – du naujokų biržos pirmojo rato šaukimus.

„Scanpix“ nuotr./Aaronas Gordonas
„Scanpix“ nuotr./Aaronas Gordonas

Tiesa, A.Gordonas nėra vienintelis žaidėjas, kurį „Magic“ gali ryžtis iškeisti – ant mainų slenksčio yra ir prancūzas Evanas Fournier, kuris siejamas su persikėlimu į „Dallas Mavericks“.

Victoras Oladipo

Sausį jau iškeistas iš „Indiana Pacers“ į „Houston Rockets“, netrukus gynėjas turėtų dar kartą pakeisti komandą.

Atsidūręs Hjustone, ilgametis Domanto Sabonio bendražygis nepriėmė „raketų“ pasiūlymo pratęsti sutartį dvejiems metams už 45,2 mln. JAV dolerių.

Kadangi jo sutartis baigsis jau po šio sezono, vieniems NBA autsaiderių nėra prasmės laikytis įsikibus į 29-ąjį gimtadienį netrukus švęsiantį gynėją.

„Scanpix“ nuotr./Victoras Oladipo
„Scanpix“ nuotr./Victoras Oladipo

Tiesa, daugelį komandų nuo galimų V.Oladipo mainų gali atbaidyti sklandantys gandai, kad gynėjas vasarą norėtų pasirašyti sutartį su „Miami Heat“. Jei tai ne gandai, o faktas, V.Oladipo vertė mainų rinkoje gali būti itin nedidelė.

Johnas Collinsas

„Atlanta Hawks“ puolėjas būtų labai paklausi prekė, jei tik jo užsimaniusios komandos būtų įsitikinusios, kad jis liks jų gretose ilgiau negu iki artimiausios vasaros.

23-ejų krepšininkas, šį sezoną renkantis po 18,3 taško, po kelių mėnesių taps apribotuoju laisvuoju agentu, tad galės rinktis iš šūsnies komandų pasiūlymų.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Collinsas
„Scanpix“ nuotr./Johnas Collinsas

Bet jis jau nepriėmė „Hawks“ pasiūlymo pratęsti sutartį ketveriems metams už 92 mln. dolerių ir tikisi maksimalaus kontrakto, o tai gali atbaidyti komandas nuo galimybės gauti talentingą puolėją.

Vis dėlto Atlanta turėtų būti suinteresuota jo iškeitimu, nes aplink Trae Youngą klijuojamoje komandoje vietos šiam, taip pat trūkumų gynyboje turinčiam žaidėjui, gali ir nelikti.

Harrisonas Barnesas

2015-aisiais su „Golden State Warriors“ NBA čempionu jau tapęs H.Barnesas dabar žaidžia „Sacramento Kings“, kuri velkasi netoli Vakarų konferencijos dugno ir veikiausiai į atkrintamąsias nepretenduos.

28-erių puolėjas žaidžia vieną geriausių karjeros sezonų, ne tik rinkdamas po 16,3 taško, bet ir demonstruodamas universalumą, o jo kontrakto situacija verčia šį žaidėją patraukliu galimiems medžiotojams.

„Scanpix“ nuotr./Harrisonas Barnesas
„Scanpix“ nuotr./Harrisonas Barnesas

H.Barnesas šį sezoną uždirba 22,2 mln. dolerių, bet artimiausius dvejus metus jo gaunami pinigai mažės – iki 20,3 ir 18,4 mln. Tai jo trokštančioms komandoms turėtų patikti, tad „Kings“ gali sulaukti ne vieno pasiūlymo už puolėją.

„Karaliai“ iki mainų termino pabaigos norėtų atsisveikinti ir su gynėju Buddy Hieldu, bet jo situacija sudėtingesnė: iš Bahamų kilęs snaiperis šį sezoną demonstruoja prastesnę formą nei pernai, o jo kontraktas po šių metų tęsis dar tris sezonus, už kuriuos B.Hieldas susižers beveik 61 mln. dolerių.

Lonzo Ballas

Vyriausias iš brolių Ballų sulaukia susidomėjimo ir iš Artūro Karnišovo, kuris jau pateikė pasiūlymą už „New Orleans Pelicans“ įžaidėją.

Karjeros sezoną žaidžiantis krepšininkas po sezono taps apribotuoju laisvuoju agentu, o „pelikanai“ nerodo didelio ryžto siūlyti jam didelius pinigus.

„Scanpix“ nuotr./Lonzo Ballas ir Zionas Williamsonas
„Scanpix“ nuotr./Lonzo Ballas ir Zionas Williamsonas

Lonzo išsinešdinimo iš Naujojo Orleano trokšta ir jo ekscentriškasis tėtušis LaVaras Ballas.

Ricky Rubio

Antrą kartą į Minesotą sugrįžęs ispanas ten nieko gero nerado – „Minnesota Timberwolves“ šiuo metu yra prasčiausia lygos komanda.

31-ąjį gimtadienį šiemet minėsiantis įžaidėjas jau pamažu pereina į veterano statusą, tad murkdytis dugne atstovaujant komandai, kurioje – pilna šviežio jaunimo, R.Rubio neturėtų atrodyti labai patrauklu.

„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio
„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio

Iškeisti krepšininką greičiausiai norės ir „vilkai“, kurie jau nurašė šį sezoną. O ispanas gali praversti visai eilei NBA komandų, pirmiausia, įžaidėjo kaip oro trokštančiai „Los Angeles Clippers“.

Spenceris Dinwiddie

Nors dėl kryžminio kelio raiščio traumos „Brooklyn Nets“ šį sezoną nebežais, vieni NBA favoritų trokšta iškeisti šį žaidėją ir dar labiau sustiprinti savo šansus kovoje dėl čempionų titulo.

„Bleacher Report“ šaltinių teigimu, krepšininku domisi „Detroit Pistons“, „Houston Rockets“, „Chicago Bulls“ ir „Indiana Pacers“ komandos, galinčios mainų būdu gauti ne tik potencialų startinio penketo žaidėją, bet dar ir vietą „algų kepurėje“ tuo atveju, jei S.Dinwiddie ateinančią vasarą nuspręstų nepratęsti savo sutarties.

LaMarcusas Aldridge'as

„San Antonio Spurs“ veteranas jau sutarė su klubu, kad paliks jį vienu ar kitu būdu: „Spurs“ jį arba išmainys, arba atleis.

Labiau tikėtinas pastarasis scenarijus. L.Aldridge'o atlyginimas siekia 24 mln. dolerių, tad norėdama mainų būdu gauti šį žaidėją, kita komanda būtų priversta atiduoti panašią sumą gaunantį žaidėją ar žaidėjus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LaMarcusas Aldridge'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./LaMarcusas Aldridge'as

Jei „Spurs“ galiausiai neras mainų partnerio ir atleis septyniskart „All-Star“ rungtynių dalyvį, jo galima karjeros stotele taps „Los Angeles Lakers“, ieškantys dar vieno solidaus aukštaūgio greta traumų kamuojamų Anthony Daviso ir Marco Gasolio.

Andre Drummondas

Kaip ir L.Aldridge'o atveju, A.Drummondas gali būti ir iškeistas, ir atleistas, o labiau tikėtinas pastarasis variantas.

Vasarį buvo pasirodę kalbų, kad į „Cleveland Cavaliers“ centrą nusitaikė „Toronto Raptors“, bet galiausiai šie gandai išsisklaidė, nes kanadiečiai nepanoro atiduoti žaidėjų, kurių atlyginimų vertė siekia beveik 29 mln. dolerių (tiek šį sezoną uždirba A.Drummondas).

Jei bus atleistas, A.Drummondas galės rinktis bet kurią jo norinčią ekipą, o favorite įsigyti atkovotų kamuolių specialistą laikomi „Dallas Mavericks“.

Kiti žaidėjai, iki mainų termino pabaigos galintys pakeisti komandas: Evanas Fournier („Orlando Magic“), Kelly Oubre („Golden State Warriors“), Devonte' Grahamas („Charlotte Hornets“), Normanas Powellas („Toronto Raptors“), Malcolmas Brogdonas („Indiana Pacers“), DeMaras DeRozanas („San Antonio Spurs“), Nemanja Bjelica („Sacramento Kings“), JaVale'as McGee („Cleveland Cavaliers“), George'as Hillas („Oklahoma City Thunder“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas