Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 20

NBA Paryžiuje: aikčioti vertę dėjimai, žvaigždžių desantas ir A.Karnišovo klubo pergalė

Po trejų metų pertraukos į Europą sugrįžo NBA reguliariojo sezono rungtynės. Paryžiaus „Accor“ arenoje surengtame susitikime „Chicago Bulls“ (21-24) užtikrintai 126:108 (31:24, 34:32, 28:23, 33:29) susidorojo su „Detroit Pistons“ (12-36) krepšininkais.
Derrickas Jonesas
Derrickas Jonesas / „Scanpix“/AP nuotr.

Prancūzijos sostinėje NBA reguliariojo sezono mačas buvo surengtas antrą kartą istorijoje. Pirmąsyk tai nutiko 2020-aisiais, prieš pat COVID-19 pandemiją, kai Paryžiuje žaidė „Milwaukee Bucks“ ir „Charlotte Hornets“.

Planuojama, kad į šį miestą NBA klubai atvyks ir 2023-2024 m. sezono metu.

„Bulls“ komandai tai nebuvo pirmasis vizitas Paryžiuje – Čikagos komanda yra žaidusi draugiškas susitikimą Prancūzijoje prieš 26 metus, kai ekipai dar atstovavo Michaelas Jordanas.

Šįkart tokio lygio žvaigždžių kaip MJ prancūzų sirgaliai neišvydo, bet galėjo pasimėgauti tikra dėjimų fiesta.

Ją padovanojo „Bulls“ puolėjas Derrickas Jonesas, net keturis kartus tikrinęs „Accor“ arenos lanko tvirtumą po savo įspūdingų skrydžių.

Susitikimą iš tribūnų stebėjo ir Paryžiaus „Metropolitans 92“ klube šį sezoną žaidžianti būsimoji NBA žvaigždė Victoras Wembanyama, kuriam prognozuojamas pirmasis šaukimas šių metų naujokų biržoje.

Prancūzijos sostinę aplankė ir daugybė NBA žvaigždžių – Tony Parkeris, Magicas Johnsonas, Benas Wallace'as, Joakimas Noah ir kiti.

Paryžiuje ketvirtadienio vakarą lankėsi ir žvaigždės iš kitų sporto šakų. Pavyzdžiui, „Formulės 1“ pilotai Charles'is Leclerc'as, Pierre'as Gasly ir Estebanas Oconas bei futbolininkas Gerardas Pique.

Pergalę iškovojęs Artūro Karnišovo vadovaujamas Čikagos klubas bando kopti aukštyn turnyro lentelėje. Slogiai sezoną pradėję „buliai“ per pastarąjį mėnesį laimėjo 10 rungtynių iš 16 ir Rytų konferencijoje yra dešimti.

Savo ruožtu „Pistons“ yra blogiausia komanda Rytuose šį sezoną.

„Pistons“: Bojanas Bogdanovičius 25, Hamidou Diallo 17, Saddiqas Bey'us (9 atk. kam.) ir Jadenas Ivey po 16.

„Bulls“: Zachas LaVine'as 30, DeMaras DeRozanas 26 (9 atk. kam.), Nikola Vučevičius 16 (15 atk. kam., 6 rez. perd.), Ayo Dosunmu 13, Derrickas Jonesas 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas