Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 24

NBA penkmečio prognozė: vidutiniokai „Grizzlies“ ir „Pacers“ bei atsargus pasitikėjimas A.Karnišovu

Visiems aišku, kas yra stipriausios dabartinės NBA komandos, bet kaip stipriausios pasaulio lygos paveikslas pasikeis per ateinančius penkerius metus? Į šį klausimą pabandė atsakyti „Sports Ilustrated“ apžvalgininkai.
Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Artūras Karnišovas
Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Artūras Karnišovas / „Scanpix“ nuotr.

Savo prognozėje jie išrikiavo 30 NBA klubų pagal tai, kokio pajėgumo, jų manymu, jie bus 2025-aisiais.

Nė vienas iš lietuviškų NBA komandų tarp lyderių šiame reitinge neįsiveržė.

„Memphis Grizzlies“ su Jonu Valančiūnu prognozuojamas NBA vidutiniokų vaidmuo – jie įrašyti 15-oje pozicijoje. Tiesa, jauniesiems „grizliams“ negailima ir pagyrų.

„Ja Morantas gali atrodyti kaip tikras 2019-ųjų naujokų biržos deimantas, o Jarenas Jacksonas gali mesti iššūkį Trae Youngui ir tapti geriausiu 2018-ųjų laidos žaidėjų po Lukos Dončičiaus. „Grit-N-Grind“ era atnešė Memfiui septynis iš eilės pasirodymus atkrintamosiose. Morantas ir kompanija atrodo jau dabar pralenkę laiką, o Memfio komandos lubos yra ne žemiau, nei bet kurios kitos Vakarų konferencijos komandos“, – rašoma „Sports Illustrated“ tekste.

„Scanpix“/AP nuotr./Ja Morantas
„Scanpix“/AP nuotr./Ja Morantas

Dar žemiau išrikiuoti „Indiana Pacers“ su Domantu Saboniu, kurie atsidūrė 19-oje vietoje.

„Neatrodo, kad ši komanda gali rasti kelią į finalą, nors Victoro Oladipo sugrįžimas į prieštrauminę formą neabejotinai padėtų tą padaryti. Nepaisant to, ši organizacija yra aukštai iškėlusi savo grindis. Nesitikėkite, kad „Pacers“ per artimiausius metus nuskęs“, – pažymi „Sports Illustrated“ ekspertai.

„Scanpix“ nuotr./Victoras Oladipo
„Scanpix“ nuotr./Victoras Oladipo

Dar dviem laipteliais žemiau už „Pacers“ – 21-oje pozicijoje – jie mato naująją Artūro Karnišovo darbovietę „Chicago Bulls“ klubą.

Čikagoje „Sports Illustrated“ apžvalgininkai mato talento, bet vis dar abejoja klubo galimybėmis prisikviesti ryškias žvaigždes.

„Galbūt Čikaga su nauja vadovybe galėtų pritraukti žvaigždė laisvųjų agentų rinkoje, kurią pridėtų prie intriguojančių jaunų žaidėjų. Nors sunku tikėti „Bulls“ organizacija po tokių pastarųjų metų, tačiau suteikime vilties dėl Artūro Karnišovo“, – lietuvį įvertino amerikiečiai.

„Twitter“ nuotr./Artūras Karnišovas
„Twitter“ nuotr./Artūras Karnišovas

Pirmąsias dvi vietas reitinge jie skyrė Los Andželo komandoms – „Clippers“ ir „Lakers“.

„Clippers“ stiprybėmis išskiriamos dvi žvaigždės – Kawhi Leonardas ir Paulas George'as, puikus miestas ir neužsukamas klubo savininko Steve'o Ballmerio pinigų kranelis, o „Lakers“ giriama už stabilizuotą padėtį organizacijoje, Anthony Davisą ir Los Andželo faktorių. Be to, neatmetama galimybė, kad po penkerių metų „Lakers“ gretose vis dar spindės nepailstantis LeBronas Jamesas.

Taip pat į pirmąjį penketą „Sports Illustrated“ įtraukė ir „Milwaukee Bucks“, „Boston Celtics“ bei „Dallas Mavericks“ klubus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas