Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 15

NBA – pirmoji vakcinos sulaukusi komanda: „Jeigu tik galite, pasiskiepykite“

Didžiulis būrys „New Orleans Pelicans“ klubo narių, tarp jų ir didelė dalis žaidėjų, savaitgalį tapo vienais pirmųjų NBA šeimos narių, pasiskiepijusių vakcina nuo COVID-19.
„New Orleans Pelicans“ žaidėjai buvo paskiepyti vakcina nuo COVID-19 (kairėje – Nicolo Melli, dešinėje – Zionas Williamsonas)
„New Orleans Pelicans“ žaidėjai buvo paskiepyti vakcina nuo COVID-19 (kairėje – Nicolo Melli, dešinėje – Zionas Williamsonas) / Nicolo Melli „Instagram“ ir Scanpix nuotr.

Pats „Pelicans“ klubas pranešė, jog vakcinos buvo gautos dėl partnerystės su vietine gydymo įstaiga. Prieš skiepijantis, klubo atstovai pasitarė su gydytojais ir NBA lygos vadovais.

Galimybė pasiskiepyti nuo COVID-19 atsirado po to, kai praėjusį antradienį Luizianos valstijos gubernatorius Johnas Belas Edwardsas praplėtė asmenų, kurie gali pretenduoti į vakcinas, ribas.

Nuo šiol Luizianoje, kurios didžiausias miestas ir yra Naujasis Orleanas, skiepytis gali visi bent 16 metų sulaukę asmenys, kurių sveikatos būklė gali sukelti riziką išplatinti virusą. NBA žaidėjai taip pat pateko į šią žmonių grupę.

„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas
„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas

„Pelikanų“ klubas dėl asmens duomenų apsaugos oficialiai nepranešė, kurie žaidėjai buvo paskiepyti, tačiau keli iš jų apie tai patys prasitarė socialiniuose tinkluose.

Pirmasis iš jų – gynėjas Sindariusas Thornwellas, paskelbęs apie laukiančią vakciną dar penktadienį.

„Jau rytoj gausiu vakciną. Šiek tiek nervinuosi“, – juokėsi krepšininkas.

Kitas socialiniuose tinkluose apie tai prabilęs žaidėjas – italas Nicolo Melli.

„Vakar buvau paskiepytas COVID-19 vakcina. Jaučiuosi laimingas, kad turėjau šią galimybę. Negaliu sulaukti, kol po trijų savaičių gausiu antrą vakcinos dozę. Jeigu tik galite, pasiskiepykite“, – rašė 30-metis europietis.

Kaip oficialiame pranešime paskelbė NBA, lyga palaiko vakcinuotis nusprendusias komandas ir žaidėjus, jei tik šios laikosi jų valstijose nustatytų taisyklių ir skiepijimo programų.

NBA komisaras Adamas Silveris prieš savaitę „All-Star“ šventės metu patvirtino, jog kai kurie treneriai ar komandų nariai jau yra gavę COVID-19 vakcinas, tačiau tuo metu dar nebuvo pasiskiepijęs nė vienas NBA krepšininkas.

ESPN teigimu, kai kurie vyresni treneriai jau kreipėsi į komandų gydytojus ir oficialius lygos atstovus su prašymais gauti vakcinas, kai tik šios bus prieinamos.

Kita ekipa, kuri gali savo žaidėjus paskiepyti jau gana greitai, gali būti „Dallas Mavericks“. Anot ESPN žurnalisto Timo MacMahono, klubas jau kreipėsi į NBA su prašymu patvirtinti žaidėjų skiepijimo planą. Tačiau masiškai visos komandos bus skiepijamos dar negreitai.

A.Silveris dar praėjusią savaitę patvirtino, kad vakcinuoti krepšininkai išvengs priverstinio karantino tuo atveju, jei turės artimą kontaktą su koronavirusu užsikrėtusiais asmenimis. Dabar bet kuris krepšininkas yra priverstas į karantiną užsidaryti bent savaitei, jei asmeniui, su kuriuo jis kontaktavo, buvo patvirtintas COVID-19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas