Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 14

NBA savaitės žaidėjai – neįtikėtinus rodiklius fiksavę L.Dončičius ir D.DeRozanas

NBA paskelbė naudingiausius praėjusios savaitės krepšininkus, kuriais tapo fantastišką žaidimą demonstravę Luka Dončičius ir DeMaras DeRozanas.

„Dallas Mavericks“ atstovaujantis slovėnas per trejas rungtynes vidutiniškai pelnė net po 43 taškus, atkovojo po 10,3 kamuolio ir atliko po 8,3 rezultatyvaus perdavimo.

Luka rungtynėse prieš „Los Angeles Clippers“ pelnė net 51 tašką ir pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą, tapdamas vos penktuoju europiečiu, NBA rungtynėse peržengusiu 50 taškų ribą. Kiti tokie žaidėjai – Tony Parkeris, Dirkas Nowitzki, Nikola Jokičius ir Giannis Antetokounmpo.

Be to, tose rungtynėse net 28 taškus L.Dončičius pelnė pirmajame kėlinyje, sužaisdamas rezultatyviausią kėlinį tarp visų žaidėjų šiame sezone.

VIDEO: Įspūdingas Lukos Dončičiaus pirmas kėlinys

Jo vedami „Mavericks“ (33-24) iškovojo dvi pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą bei Vakarų konferencijoje yra penktoje vietoje.

L.Dončičius geriausiu savaitės krepšininku išrinktas pirmą kartą šiame sezone ir penktą kartą karjeroje.

Rytuose geriausiu praėjusią savaitę išrinktas „Chicago Bulls“ lyderis D.DeRozanas per ketverias rungtynes vidutiniškai pelnė net po 36,8 taško, atkovojo po 5,5 kamuolio, atliko po 4,8 rezultatyvaus perdavimo, o iš žaidimo atakavo net 59,8 proc. tikslumu.

D.DeRozanas iš viso jau penkeriose rungtynėse iš eilės pelnė bent po 35 taškus ir vejasi Michaelą Jordaną, kuris vienintelis tą padarė daugiau sykių už dabartinę Čikagos žvaigždę – 10.

„Bulls“ (36-21) praėjusią savaitę laimėjo trejas rungtynes iš ketverių ir Rytų konferencijoje nusileidžia tik „Miami Heat“ (37-20).

Pirmą sezoną Čikagoje rungtyniaujantis D.DeRozanas geriausiu savaitės žaidėju renkamas jau trečią kartą šiame sezone ir 14-ą sykį karjeroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas