Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 26

NBA svarsto kitokį atkrintamųjų formatą: Jonas Valančiūnas kautųsi prieš „Raptors“

Už Atlanto vis dar dėliojamos 2019-2020 m. NBA sezono pratęsimo gairės, o pastaruoju metu vis garsiau imta kalbėti apie tai, kad pratęsus sezoną būtų iškart pereita prie atkrintamųjų varžybų. Apie tai prabilo ir žymus ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas, atskleidęs ir įdomią mintį apie galimus atkrintamųjų varžybų formato pokyčius.
Jonas Valančiūnas kausis prieš „Toronto Raptors“?
Jonas Valančiūnas kausis prieš „Toronto Raptors“? / „Scanpix“ nuotr.

Jeigu sezonas bus atnaujintas, tikėtina, kad NBA sukvies 16 stipriausių lygos komandų į vieną vietą, kurioje jos rungtyniautų bendrose atkrintamosiose varžybose nepasidalinusios į konferencijas.

„Tikrai manau, kad didelė tikimybė yra grįžti iškart su 16 komandų atkrintamosiomis varžybomis. Jeigu taip ir nutiks, Adamui Silveriui (NBA komisarui – red.past.) atsivers ilgai laukta galimybė suskirstyti komandas nuo pirmos iki šešioliktos ir vykdyti varžybas be suskirstymo į konferencijas“, – „Get Up!“ laidoje kalbėjo B.Windhorstas.

Pasak amerikiečio, vienas tokio sprendimo argumentų būtų nebereikšmingas kelionių faktorius. Konferencijos NBA lygoje buvo įvestos tam, kad komandoms tektų kuo mažiau keliauti, tačiau atnaujinus sezoną visos ekipos ir taip gyventų ir treniruotųsi vienoje vietoje.

Tiesa, tam, kad būtų priimtas toks sprendimas, dar turėtų pritarti didžioji dalis lygos komandų. Tikėtina, kad prieš tokį sprendimą balsuotų Rytų konferencijos, laikomos silpnesne, klubų vadovai.

Jeigu būtų nuspręsta atkrintamąsias vykdyti nauju principu, komandos būtų išrikiuotos pagal jų reguliariajame sezone pasiektus rezultatus.

Tokiu atveju lemiamose sezono kovose varžytųsi abiejų lietuvių – Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio – atstovaujami klubai.

J.Valančiūno „Memphis Grizzlies“ būtų 14-ta geriausia lygos komanda, o pirmajame atkrintamųjų etape lietuvio lauktų pažįstami varžovai – trečią geriausią rezultatą tarp NBA klubų turintys „Toronto Raptors“ krepšininkai. Kanados ekipoje JV praleido net septynerius metus, kol buvo iškeistas 2019 m. vasarį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Kyle'as Lowry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Kyle'as Lowry

D.Sabonio „Indiana Pacers“ šiame formate būtų 11-ta komanda, o pirmajame etape jų lauktų akistata su taip pat lietuviškų prieskonių turinčiu „Denver Nuggets“ klubu, kuriame dirba Tomas Balčėtis ir Martynas Pocius.

Kitos atkrintamųjų poros atrodytų šitaip: „Milwaukee Bucks“ – „Orlando Magic“, „Los Angeles Lakers“ – „Brooklyn Nets“, „Los Angeles Clippers“ – „Dallas Mavericks“, „Boston Celtics“ – „Philadelphia 76ers“, „Utah Jazz“ – „Houston Rockets“ ir „Miami Heat“ – „Oklahoma City Thunder“.

B.Windhorstas laidoje taip pat pabrėžė, kad net jeigu būtų priimtas sprendimas keisti atkrintamųjų formatą 2019-2020 m. sezono pabaigai, labai mažai tikėtina, kad toks formatas išliktų ir kitame sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas