Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 22

NBA Toronto neatsiprašė: Terrence'o Rosso metimas atliktas per vėlai

Lietuvio Jono Valančiūnio „Toronto Raptors“ pirmadienį patyrė itin apmaudų pralaimėjimą, kuris sukėlė labai daug diskusijų. Terrence'as Rossas aidint sirenai smeigė tritaškį, kuris išlygino rezultatą, tačiau dėl arenos laikrodžio problemų metimas buvo neįskaitytas. Antradienį NBA pateikė savo oficialias išvadas, kuriose teigiama, kad puolėjo metimas buvo atliktas per vėlai.
Dwane'as Casey
Dwane'as Casey / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienio rungtynėse Sakramente „Raptors“ atsiliko 3 taškų skirtumu, o iki ketvirtojo kėlinuko pabaigos buvo likusios 2,4 sekundės. Kamuolį pagavęs T.Rossas švystelėjo metimą iš toli, o šis skrodė tinklelį.

Vaizdo pakartojimą peržiūrėję teisėjai nusprendė, kad laikrodis turėjo prasidėti anksčiau, nes kamuolį lietė DeMarcusas Cousinsas. Tokiu atveju „Raptors“ puolėjas savo metimo išmesti nespėjo.

Visi Toronto komandos krepšininkai buvo apstulbę dėl tokio teisėjų sprendimo, o socialiniuose tinkluose pasirodė daugybė įrodymų, kad T.Rosso metimas turėjo „Raptors“ išplėšti pratęsimą.

VIDEO: Daug diskusijų sukėlęs T.Rosso tritaškis su sirena

Tačiau NBA lygai visa tai buvo nė motais. Antradienį išėjusiame oficialiame teisėjų darbo įvertinime klaidų nerasta.

„Aikštėje dirbantys teisėjai pastebėjo, kad laikrodis buvo paleistas ne laiku, todėl žiūrėjo vaizdo peržiūrą, – teigiama pranešime. – Susisiekę su peržiūrų centru jie galėjo pasižiūrėti įrašą su teisingu laikrodžiu ir T.Rossas savo metimo išmesti nespėjo.“

„Neįsivaizduoju, kodėl metimas nebuvo įskaitytas. Laiko buvo pakankamai. Tai prastas teisėjų sprendimas“, – po pirmadienio rungtynių teigė tritaškį pataikęs T.Rossas.

„Jokių komentarų“, – teisėjų darbu nenorėjo skųstis ir įžaidėjas Kyle'as Lowry.

„Raptors“ pralaimėjimas niekur nedings, o praėjusios nakties rungtynėse Toronto ekipa nesėkmę patyrė ir prieš „Clippers“. Tai lėmė, kad J.Valančiūno ekipa nukrito į šeštąją vietą Rytų konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas