Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 01

NBA turgus: neatsakytas didysis klausimas ir pašėlę pinigai

Kawhi Leonardo laukimas tęsiasi. Tai gali trukti dar keletą dienų, bet NBA pasaulyje veiksmo netrūksta.
Kawhi Leonardas su mergina stebi beisbolo rungtynes
Kawhi Leonardas su mergina stebi beisbolo rungtynes / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienis – pirma NBA laisvųjų agentų rinkos diena. Vien per pirmas šešias valandas, kuomet sekmadienį atsidarė pajėgiausios pasaulio lygos turgus, buvo išleista apie 2,5 milijardo dolerių.

O neatsakytų klausimų – labai daug. K.Leonardas yra kol kas stambiausia žuvis, tačiau NBA čempionu tapęs puolėjas dar nepaleido nė vienos užuominos dėl savo ateities.

„Mes su Kawhi susitiksime artimiausiomis dienomis“, – sakė „Raptors“ treneris Nickas Nurse'as.

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

Svarstoma, kad Toronte vyks paskutinis K.Leonardo susitikimas, o krepšininkas taip pat derėsis su „Los Angeles Clippers“ ir „Los Angeles Lakers“ klubais.

Didžioji dauguma NBA sunkiasvorių jau rado naujas karjeros stoteles ar pasiliko senosiose. Atrodo, kad neaiškumo dar yra Klay Thompsono situacijoje. Nors jau skelbiama, kad snaiperis susitarė dėl penkerių metų 190 milijonų dolerių vertės sutarties su „Golden State Warriors“, nė viena pusė apie tai užuominų nelaido.

Net jei K.Thompsonas liks „Warriors“ gretose, iš NBA sosto išstumta ekipa bus labai pasikeitusi. Ouklando klubas jau prarado Keviną Durantą, išvykusį į „Brooklyn Nets“, ir Andre Iguodalą, pasirinkusį „Memphis Grizzlies“.

K.Durantas tapo naudingiausiu NBA žaidėju, kai „Warriors“ triumfavo 2017 ir 2018 metais, o A.Iguodala atsiėmė finalų MVP statulėlę, kai „Warriors“ triumfavo 2015-siais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Iki šeštadienio jokie susitarimai negali būti paskelbti oficialiai. Kai kurios komandos dar turi laiko padirbėti rinkoje ir pridėti reikiamas detales.

Jimmy Butleris bus įtrauktas į trijų šalių mainus ir tikriausiai nutūps „Miami Heat“ klube. Tiesa, pastebima, kad Majamio komanda dar turės įdėti nemažai darbo, kad projektas galėtų veikti.

„Philadelphia 76ers“ klubas, praradęs J.Butlerį, suskubo ir prijungė Alą Horfordą, su kuriuo pasirašė ketverių metų 109 milijonų dolerių sutartį.

Tai buvo vienas paskutinių susitarimų, siekusių bent 100 milijonų, pasiektų sekmadienį – vieną išlaidžiausių dienų NBA istorijoje.

Bet tai tik pradžia – rinkoje liko apie 160 laisvųjų agentų, todėl bendra išleistų pinigų suma, neabejojama, pasieks ir 4 milijardus dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento