Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 30

NBA žvaigžde tapęs L.Ballas išsiliejo ant Lietuvos: „Tai buvo šūdas, siaubinga“

Profesionalo karjerą Lietuvoje, Prienų-Birštono „Vytauto“ komandoje, treniruojamas Virginijaus Šeškaus, pradėjęs LaMelo Ballas, šiemet debiutavęs NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, išsiliejo JAV žiniasklaidoje. Pasak amerikiečio, patirtis mūsų šalyje buvo siaubinga.
LaMelo Ballas
LaMelo Ballas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Nuoširdžiai, po Lietuvos, man buvo nusišvilpt, kas mane pašauks NBA naujokų biržoje“, – žurnalui SLAM pareiškė 20-metis L.Ballas, atsidūręs Michaelo Jordano valdomame „Charlotte Hornets“ klube.

Lietuvoje jis trumpam atsidūrė prieš ketverius metus, kai skandalingosios Ballų šeimynos tėtušis LaVaras nusprendė išgarsinti savo sūnus LaMelo ir LiAngelo Europoje. LiAngelo, sulaikytas už vagystę Kinijoje, tuo metu buvo išmestas iš universiteto JAV.

„Scanpix“/AP nuotr./LaMelo ir LiAngelo Ballai atvyko į Lietuvą.
„Scanpix“/AP nuotr./LaMelo ir LiAngelo Ballai atvyko į Lietuvą.

Savo realybės šou Lietuvoje filmavusi Ballų šeimynėlė apsigyveno Birštone, „Vytautas Mineral SPA“ sveikatingumo komplekse. Pasak „Vytautas Mineral SPA“ atstovų, amerikiečiams buvo skirti geriausi luxury klasės kambariai, bet LaMelo jie paliko itin blogą įspūdį.

„Lovos? Pasiverti į kairę – iškrenti, pasiverti į dešinę – iškrenti. Blauzdos, ne pėdos, blauzdos kabo ore, išlindusios iš lovos krašto. Buvo blogai, brolau“, – negailėdamas keiksmažodžių interviu tęsė LaMelo.

„Kai tai patyriau, man nerūpėjo, kur aš atsidursiu. Kol tai bus JAV ir aš gausiu vandens – man bus gerai“, – tikino amerikietis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LaVaro Ballo namai Birštone
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LaVaro Ballo namai Birštone

„Visas tas šūdas, brolau – tai buvo lyg viena siaubinga naktis. Tas šūdas buvo beprotiškas. Maistas – sunkiai valgomas. Velniškai šalta. Nieko aplink“, – tulžį toliau liejo L.Ballas.

„Maždaug tuo metu aš užsidariau. Pasakiau sau, ei, iš tikrųjų, man daug nereikia. Tiesiog sunkiai dirbti. Tai buvo labai svarbu. Auka – supranti mane? Toks buvo mano požiūris į visa tai“, – pridūrė „Hornets“ lyderis.

Alfredo Pliadžio nuotr./Virginijus Šeškus ir LaMelo Ballas
Alfredo Pliadžio nuotr./Virginijus Šeškus ir LaMelo Ballas

V.Šeškaus ekipoje liesas 16-metis tuomet sužaidė 8 mačus Lietuvos krepšinio lygoje, vidutiniškai rinkdamas po 6,5 taško (29,2 proc. dvit., 25 proc. trit., 73,7 proc. baud.), atlikdamas po 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuodamas po 4 naudingumo balus per 13 žaidimo minučių.

VIDEO: LaMelo Ball has his worst game in Lithuania

LaVaras viešai kritikavo trenerį V.Šeškų dėl mažo sūnaus žaidimo laiko, kol galiausiai po kiek daugiau nei 4 mėnesių šeimynėlė paliko Lietuvą.

Vėliau LaMelo žaidė tėčio įkurtoje NCAA alternatyvioje lygoje JBA, tuomet persikėlė į Australijos čempionatą, kuriame ėmė dominuoti ir traukti NBA skautų akis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LaMelo Ballas LKL rungtynėse prieš Vasilije Micičių.
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LaMelo Ballas LKL rungtynėse prieš Vasilije Micičių.

„Mano mąstymas pasikeitė Lietuvoje. Nemeluosiu, nuo to laiko aš nesiblaškiau. Nėra nieko, ko negali padaryti. Lietuvoje aš netgi sėdėjau ant atsarginių suolo. Aš ten patyriau viską“, – SLAM rėžė LaMelo.

VIDEO: LaMelo Ballas Lietuvoje buvo įsivėlęs ir į muštynes

Šiame NBA lygos sezone, trečiuoju šaukimu 2020-aisiais pasirinktas amerikietis, vidutiniškai renka po 20 taškų, 7,4 rezultatyvaus perdavimo, 6,8 atkovoto kamuolio ir 3,1 klaidos per 32 minutes.

Jo vedama „Hornets“ (39-37) NBA Rytų konferencijoje užima 9 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas