Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 16

Niujorke nuklydusios žvaigždės išpažintis – po pirmojo mačo vakarėlis su 60 žmonių

Jis buvo laikomas vienu prasčiausių pirkinių per „New York Knicks“ istoriją. Dabar Joakimas Noah papasakojo, kodėl Niujorke jis žaidė taip prastai.
Joakimas Noah
Joakimas Noah / „Scanpix“ nuotr.

Spalį iš „Knicks“ atleistas, o šį mėnesį prie „Memhis Grizzlies“ prisijungęs J.Noah atvirai prakalbo apie tai, kas trukdė jam žaisti Niujorke.

33 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas pripažino, kad Niujorko naktinis gyvenimas jam buvo per didelė pagunda, kuriai jis neatsispyrė.

„Galiu pažvelgti atgal ir pasakyti, kad galvojau, jog esu pasiruošęs Niujorkui, bet iš tiesų nebuvau“, – per radijo laidą „Chris Vernon Show“ sakė NBA krepšininkas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah

Niujorko aplinka jį apsupo iškart.

„Pamenu, kad po pirmųjų rungtynių, mano namuose susirinko apie 60 žmonių“, – prisiminė J.Noah.

Jis teigė, kad jo charakteris nebuvo tinkamas tokiam triukšmingam miestui, kaip Niujorkas. Čikaga, kur jis taip pat yra žaidęs, taip buvo pilna pramogų, bet tuomet J.Noah turėjo daugiau sveikatos. „Čikagoje aš buvau jaunas. Greičiau atsigaudavau, suprantate?“, – kalbėjo jis.

Buvęs geriausias NBA metų besiginantis žaidėjas iš „Chicago Bulls“ į „Knicks“ persikėlė 2016 metais. Dabar tai vertinama kaip prasčiausias buvusio Niujorko klubo prezidento Philo Jacksono pirkinys.

„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah ir Philas Jacksonas
„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah ir Philas Jacksonas

Pasirašęs ketverių metų 72 mln. dolerių vertės sutartį, J.Noah pasirodė tik per 53 rungtynes per du sezonus, per kuriuos jo komandos draugu buvo ir Mindaugas Kuzminskas.

J.Noah buvo beveik nenaudojamas trenerio, o spalį buvo atleistas oficialiai. Jo paslaugų buvo atsisakyta dar anksčiau.

„Kai buvo išspirtas iš komandos, Niujorke vyko mados savaitė, aš turėjau pinigų, bet neturėjau krypties. Tikrai neturėjau sprendimo, kaip noriu gyventi toliau. Jei būčiau likęs Niujorke, turbūt nebebūčiau čia dabar“, – sakė J.Noah, pažymėjęs, kad Memfis yra tinkamesnė vieta krepšiniui.

„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah
„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah

„Vakarėliai – taip, aš gaudavau milijonus dolerių, neturėjau ką veikti, o man buvo 32-eji. Turėjau užsirakinti ir nustatyti sau rutiną. Nes vakarėliai ir sportas neina ranka į ranką“, – sakė vidurio puolėjas.

Dusyk NBA „All Stars“ rungtynėse žaidęs buvęs Prancūzijos rinktinės žaidėjas teigė, kad dabar yra nustatęs sau dienotvarkę ir bando jos laikytis.

Iš Niujorko klubo jis gaus 18 mln. dolerių kompensaciją šį sezoną ir dar 6,4 mln. per kiekvienus kitus trejus metus. Tuo metu su „Grizzlies“ jis sudarė minimalią veterano sutartį gruodžio 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai