Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 21

NBA žvaigždžių atlyginimas ateityje gali siekti net 250 mln. JAV dolerių

Antradienį „Yahoo Sports“ pranešė, kad NBA algų kepurė iki 2020 metų pakils nuo dabar esančios 94 mln. iki 120 mln. JAV dolerių. Tai reiškia, jog jau netolimoje ateityje stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje bus pasirašomos milžiniškos sutartys, kurios gali siekti net 250 mln. JAV dolerių per penkerius metus. Pateikiame „Fox Sports“ įžvalgas.
Kawhi Leonardas
Kawhi Leonardas / „Scanpix“/AP nuotr.

Algų kepurė yra tiesiog skaičius, o skaitytojai nori sužinoti, kaip krepšininkas sugebės uždirbti beveik po 50 mln. JAV dolerių per vienerius metus.

Taigi, pasirinkime ilgametį „Spurs“ krepšininką Kawhi Leonardą. Jis gali nutraukti sutartį prieš prasidedant 2019–2020 metų sezonui, todėl San Antonijaus klubas greičiausiai pritaikys jam specialią „išskirtinio veterano“ išlygą.

Jos dėka K.Leonardas pirmaisiais naujos sutarties metais uždirbs 35 proc. nuo naujosios algų kepurės, o tai sudarys apie 42 mln. JAV dolerių vien per vienerius metus.

Naujoji NBA ir lygos žaidėjų sutartis numato, kad komandos gali kiekvieną sezoną savo krepšininkų algą padidinti 3,36 mln. JAV dolerių. Tai reiškia, kad penktaisiais savo sutarties metais K.Leonardas uždirbtų apie 55,44 mln. JAV dolerių, o iš viso per penkerius metus susišluotų apie 243,6 mln.

Naujoji NBA ir krepšininkų sutartis galioja iki 2023–2024 metų sezono pabaigos, o abi pusės ją galės nutraukti 2023-aisiais. Dėl šio naujojo susitarimo komandoms bus kur kas lengviau išlaikyti žvaigždes savuose klubuose.

NBA nenori, kad pasikartotų šios vasaros scenarijus, kai Kevinas Durantas papildė „Warriors“ ir sukūrė naują superkomandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento