Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 19

D.Sabonis – ne pirma D.Greeno auka: traumavo J.Valančiūną, kentėjo ir NBA žvaigždės

Domantas Sabonis patyrė sužeidimą ir galimai praleis trečiąsias Vakarų konferencijos atkrintamųjų varžybų rungtynes po to, kai Draymondas Greenas užlipo lietuviui ant krūtinės praėjusiame „Sacramento Kings“ ir „Golden State Warriors“ susitikime. Bet tai nebuvo pirmas atvejis, kai nuo amerikiečio nukenčia Lietuvos ar kuris nors kitas krepšininkas.

Užpraėjusios nakties rungtynėse emocijos pasiekė kulminaciją ketvirtojo kėlinio viduryje.

D.Sabonis kovodamas dėl kamuolio krito ant žemės, suėmė už į puolimą bandžiusio bėgti D.Greeno kojos, o šis, išsilaisvinęs iš lietuvio gniaužtų, užmynė ant Domo krūtinės, palikdamas pastarąjį raitytis iš skausmo.

Nors pirminiai tyrimai lietuvio traumos neparodė, šiandien paskelbta, kad D.Saboniui nustatytas krūtinkaulio sumušimas. Dėl jo lietuvis gali praleisti trečiąją komandų akistatą naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Tuo metu D.Greenas sulaukė bausmės iš NBA – „Warriors“ žaidėjas buvo suspenduotas ir turės praleisti trečiąsias rungtynes.

Kaip teigiama pranešime, skirdama bausmę, lyga atsižvelgė ir į D.Greeno nesportiškų poelgių istoriją.

O ji – išties ilga.

Nuo NBA žvaigždės yra nukentėjęs ir kitas NBA lietuvis Jonas Valančiūnas.

Dar atstovaudamas „Toronto Raptors“ ekipai uteniškis žaidė su „Warriors“ išvykoje, kai mėgindamas atakuoti krepšį buvo grubiai sustabdytas D.Greeno.

VIDEO: Draymondo Greeno pražanga prieš Joną Valančiūną, lėmusi lietuvio traumą

„Warriors“ puolėjas kirto J.Valančiūnui per rankas, o lietuvis netrukus suriko iš skausmo. Kaip vėliau paaiškėjo, Draymondo smūgis lėmė lietuvio išnirusį pirštą, dėl kurio iš rikiuotės jis iškrito dviem mėnesiams.

Įdomu tai, kad D.Greenas šiame epizode nė nebuvo nubaustas pražanga – teisėjų nuomone, amerikietis sužaidė į kamuolį.

„Po NBA finalų duosiu Draymondui pasirašyti ant mano įtvaro“, – dar gydydamasis traumą šmaikštavo Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas.

Iki finalo „Raptors“ išties nužengė, bet jame lietuvis nerungtyniavo. Vasarį jis buvo iškeistas ir po traumos į aikštę išbėgo su „Memphis Grizzlies“ marškinėliais, tad incidentas su D.Greenu tapo paskutiniu JV epizodu su Toronto ekipos marškinėliais.

Beje, vos po kelių mėnesių D.Greenas vėl patikrino J.Valančiūno rankų tvirtumą. Jau atstovaudamas „Grizzlies“ uteniškis vėl buvo grubiai sustabdytas „Warriors“ žaidėjo 2019 m. kovą, bet tuomet traumos išvengė.

Nuo karštakošio „Warriors“ puolėjo yra kliuvę ir kitiems krepšininkams.

Bene labiausiai D.Greenas pagarsėjo per 2016 m. atkrintamąsias varžybas.

Vakarų konferencijos finale jis net du kartus spyrė „Oklahoma City Thunder“ vidurio puolėjui Stevenui Adamsui į tarpkojį. Tuomet D.Greenas nebuvo suspenduotas, bet sulaukė 25 tūkst. dolerių bausmės.

O galiausiai, šie epizodai jam atsiliepė sezono pabaigoje.

Tų metų NBA finale „Golden State Warriors“ 3:1 pirmavo prieš „Cleveland Cavaliers“, tačiau D.Greenas „pasižymėjo“ ketvirtajame serijos mače, kai įsivėlė į konfliktą su LeBronu Jamesu, bandė jam smogti į tarpkojį ir buvo nubaustas nesportine pražanga.

Tai buvo jau ketvirtoji puolėjo nesportinė pražanga tų metų atkrintamosiose, o tai reiškė jo suspendavimą vienerioms rungtynėms.

Be vieno iš lyderių likę „Warriors“ pralaimėjo penktąjį finalo mačą, o galiausiai nusileido Klivlando ekipai dar du kartus ir sensacingai pralaimėjo seriją 3:4.

Skandalingasis puolėjas yra prisidirbęs ir daugiau kartų.

2013 metais, kai lygoje jis žaidė dar tik antrą sezoną, kalėdinėse rungtynėse D.Greenas buvo pašalintas iš aikštės už tai, jog smogė Blake'ui Griffinui į kaklą iš alkūnės.

2016-aisiais D.Greeno smūgį sugėrė tuometinė „Houston Rockets“ žvaigždė Jamesas Hardenas. „Warriors“ žaidėjas tuomet įspyrė į galvą varžovui ir buvo išvarytas iš aikštės.

Po metų jis vos prasidėjus rungtynėms pataikė į veidą „Cleveland Cavaliers“ žaidėjui Imanui Shumpertui.

2018-aisiais D.Greeno kelyje vėl pasitaikė J.Hardenas, kuriam „Warriors“ puolėjas smogė į veidą.

Tame pačiame sezone „Warriors“ karštakošis susimušė ir su „Washington Wizards“ gynėju Bradley Bealu.

2018-aisiais D.Greenas dar sykį nuskriaudė ir L.Jamesą, kai pirmose NBA finalo rungtynėse pataikė jam į akį.

Nors „Karalius“ tęsė rungtynes ir pelnė net 51 tašką, vėliau buvo aiškiai matyti, jog jo akis sužeista.

2019-aisiais JAV žiniasklaidoje nuskambėjo D.Greeno konfliktas su tuometiniu komandos draugu Kevinu Durantu. Žaidėjai ne kartą pykosi aikštėje, vienoje situacijoje vos nesusimušė, o galiausiai KD paliko „Warriors“ po sezono.

Tyčia ar ne, bet D.Greenas yra įspyręs ir Chrisui Paului.

O vienas didžiausių D.Greeno prisidirbimų įvyko dar prieš šio sezono pradžią, kai treniruotės metu jis smogė komandos draugui Jordanui Poole'ui, o įvykio įrašas buvo nutekintas į žiniasklaidą.

Po šio įvykio buvo spėliojama apie puolėjo ateitį San Fransisko klube, bet galiausiai jis jame liko ir net nesulaukė suspendavimo bausmės – D.Greenas žaidė jau pirmajame šio sezono mače.

Iš viso, anot „Sportrac“, D.Greenas per karjerą dėl nesportinių ir techninių pražangų, suspendavimų ir baudų yra netekęs apie 1,3 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas