Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 23

Ne puolimu, bet gynyba: „Nets“ pirmajame mače surakino svečius iš Bostono

Puolime ypatingai talentingas „Brooklyn Nets“ žvaigždynas NBA atkrintamąsias pradėjo labai solidžiu pasirodymu gynyboje. Steve'o Nasho treniruojamas klubas namuose 104:93 (16:21, 31:32, 31:20, 26:20) nugalėjo „Boston Celtics“ ir Rytų konferencijos pirmojo etapo serijoje išsiveržė į priekį 1:0.
Jamesas Hardenas, Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas
Jamesas Hardenas, Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas / „Scanpix“ nuotr.

Vos devintąsias rungtynes kartu žaidžiantis Bruklino „didysis trejetas“, kurį sudaro Kevinas Durantas, Jamesas Hardenas ir Kyrie Irvingas, pirmoje susitikimo dalyje priminė labiau savo pačių šešėlius ir svaidė vieną tolimą metimą po kito pro šalį.

Trys „Nets“ žvaigždūnai per pirmuosius du kėlinius prametė visus 11 mestų tritaškių, o visa ekipa puolime sukrapštė tik 47 taškus – žvelgiant itin aukštais Bruklino klubo standartais tai yra labai nedaug.

„Celtics“ po pirmosios mačo dalies pirmavo 53:47, tačiau tuomet išvydo ne tik milžinišką varžovų potencialą puolime, bet ir labai kietą gynybą, kuri į savo krepšį per likusį laiką praleido vos 40 taškų.

Šeimininkų „didysis trejetas“ pelnė 28 iš 31 ekipos taško trečiajame ketvirtyje, inicijavo spurtą 18:4 ir padėjo tvirtus pamatus pergalei pirmajame mače tarp antros ir septintos Rytų konferencijos komandų.

K.Durantas buvo pastebimiausias su 32 taškais ir 12 atkovotų kamuolių. Tiesa, tikslą pasiekė vos 1 puolėjo tritaškis iš 8.

„Manau, kad būtent tuomet, kai visą savo energiją sutelki ties gynyba, ir gauni rezultatą. Būtent tai iš mūsų ir pamatėte antroje susitikimo dalyje“, – kalbėjo Durantas.

„Nets“ šiame mače sulaukė ir milžiniškos sirgalių armijos – atkrintamųjų startą gyvai stebėjo daugiau nei 14 tūkstančių aistruolių, o su tuo apsiprasti iš pradžių reikėjo ir patiems krepšininkams, teigė arti trigubo dublio buvęs J.Hardenas.

„Pradžioje tai tikrai šiek tiek išmušė iš vėžių, bet po pertraukos jautėmės komfortabiliau ir pagaliau pradėjome pataikyti metimus.“

Barzdočius pelnė 21 tašką, atkovojo 9 kamuolius, išskirstė 8 rezultatyvius perdavimus ir dar 4 kamuolius perėmė.

K.Irvingas nugalėtojams pelnė 29 taškus.

„Keltų“ gretose rezultatyviausiai su 22 taškais rungtyniavo Jasonas Tatumas. Puolėjas iš žaidimo pataikė vos 6 metimus iš 20 (30 proc.).

Dėmesį į save svečių ekipoje atkreipė aukštaūgis Robertas Williamsas III, pelnęs 9 taškus, tačiau taip pat ir net 9 sykius nupūtęs varžovų metimus bei iš karto tapęs klubo visų laikų rekordininku atkrintamosiose.

Paskutinį sykį NBA atkrintamosiose bent 9 blokai buvo užfiksuoti dar 2012 metais, kai net 10 „stogų“ varžovams išrašė Andrew Bynumas.

„Brooklyn Nets“: Kevinas Durantas 32 (12 atk. kam.), Kyrie Irvingas 29, Jamesas Hardenas 21 (9 atk. kam., 8 rez. perd., 4 per. kam.), Joe Harrisas 10.

„Boston Celtics“: Jasonas Tatumas 22 (5 rez. perd.), Marcusas Smartas 17 (5 rez. perd.), Kemba Walkeris 15, Robertas Williamsas III 11 (9 atk. kam., 9 blk.), Evanas Fournier 10 (6 atk. kam.).

VIDEO: Brooklyn Nets vs Boston Celtics Full GAME 1 Highlights | 2021 NBA Playoffs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas