Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 01

Neblogas krepšininkas, tikįs galintis tapti puikiu NBA klubo savininku

Matas Ishbia žaidė „Michigan State“ koledžo komandoje prieš 20 metų, vėliau tapo sėkmingu verslininku. Dabar vyras už 4 milijardus JAV dolerių įsigijo „Phoenix Suns“ klubą, kuris gali padėti įgyvendinti jam sportinę svajonę.
Mattas Ishbia
Mattas Ishbia / „Scanpix“ nuotr.

Kartais Jasonas Richardsonas gailėdavosi, kad tenka žaisti su geru bičiuliu M.Ishbia „Michigan State“ komandoje.

„Matas visada buvo optimistiškas, teigiamas komandos draugas, prieš kurį nekenčiau gintis, – juokdamasis sakė J.Richardsonas. – Treneris dažnai ant mūsų pykdavo.“

M.Ishbia buvo pats žemiausias komandoje, tačiau turėjo nepamatuojamus kiekius energijos. Kai jis pasileisdavo bėgioti lyg užsuktas, treneris Tomas Izzo turėdavo daug pastabų pagrindiniams savo žaidėjams.

„Ei, jei Matas gali priversti jus taip elgtis...“

„Kodėl jūs niekaip neuždengiat Mato?“

J.Richardsonas sakė: „O mes tiesiog sakydavome: „Matai, nagi, nusiramink, žmogau.“ Bet ne. Jis rimtai žiūrėjo į savo darbą.“

J.Richardsonas ir M.Ishbia buvo pirmamečiai 1999–2000 metų sezone, kai „Michigan State“ laimėjo NCAA čempionų titulą.

Keturi šios komandos žaidėjai, įskaitant J.Richardsoną, vėliau žaidė NBA, o M.Ishbia savo darbo ugnelę perkėlė prie darbo stalo mažoje tėvo paskolų verslui įmonėje „United Wholesale Mortgage“.

Dabar M.Ishbia yra šios įmonės milijardierius generalinis direktorius, prižiūrintis tūkstančius darbuotojų, įskaitant kelis savo senus komandos draugus.

Praėjusį antradienį M.Ishbia nusipirko NBA ir WNBA klubus „Phoenix Suns“ bei „Phoenix Mercury“. Mato brolis Justinas Ishbia bus didysis investuotojas, tikimasi, kad jie pritrauks mažesniųjų investuotojų.

M.Ishbia jau seniai svajojo turėti profesionalią sporto komandą, tačiau ši galimybė atsirado tik dabar. Ilgus metus „Suns“ organizaciją krėtė buvusio savininko Roberto Sarverio skandalai. Šių neramumų tęsiniai gali pasirodyti baugūs ir naujajam savininkui.

R.Sarveris buvo spaudžiamas parduoti komandas dar rugsėjį. Nepriklausomas tyrimas tada nustatė, kad savininkas daugelį metų buvo toksiškas – nuo rasistinių pasisakymų juodaodžiams darbuotojams iki neteisėto elgesio su moterimis. Nustatyta, kad neadekvačiai elgėsi ir kiti darbuotojai, kai kurių jų organizacijoje jau nebėra.

Jei NBA pritars klubo pardavimui, 42-ejų M.Ishbia taps vienu jauniausių klubo savininkų visame JAV profesionaliame sporte. Jo misija bus perkrauti „Suns“ darbo kultūrą, kartu bandant pirmą kartą komandą atvesti į NBA sostą. Tris čempionių titulus istorijoje iškovojusios „Mercury“ krepšininkės bando judėti į priekį po to, kai didžiąją metų dalį praleido nerimaudamos dėl savo žvaigždės Brittney Griner. Ji beveik 10 mėnesių praleido sulaikyta Rusijoje dėl kaltinimų narkotikų turėjimu. Galiausiai šį mėnesį ji buvo paleista apsikeitus kaliniais. JAV valstybės departamentas pranešė, kad krepšininkė buvo „neteisingai sulaikyta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas