Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 12

Neeilinė dvikova: 20-metis Mindaugas Kuzminskas prieš 17-metį Joną Valančiūną

„Toronto Raptors“ prieš „New York Knicks“ ir Jonas Valančiūnas prieš Mindaugą Kuzminską – šiąnakt NBA įvyks pirmoji šių lietuvių akistata už Atlanto. Prieš šį pirmąjį kartą 24sek prisiminė pačią pirmąją lietuvių dvikovą aikštėje, kai Jonas dar buvo nepilnametis, o 20-metis Mindaugas rungtyniavo Šiauliuose.
Jonas Valančiūnas ir Mindaugas Kuzminskas
Jonas Valančiūnas ir Mindaugas Kuzminskas / 15min nuotr.
NBA | „Toronto Raptors“ – „New York Knicks“ | 02:30

J.Valančiūno ir M.Kuzminsko komandų keliai pirmąsyk susikirto beveik lygiai prieš 7 metus – 2009-ųjų spalio 23-ąją. M.Kuzminsko „Šiauliai“ priėmė J.Valančiūno Vilniaus „Perlą“.

Tai buvo pirmasis sezonas, kai „Lietuvos rytas“ į LKL delegavo savo dublerių komandą ir pirmieji JV žingsniai aukščiausiame šalies krepšinio divizione, o M.Kuzminskas antrąjį sezoną apšilo „Šiaulių“ klube.

Beje, M.Kuzminsko ir J.Valančiūno keliai vos nesusikirto tame pačiame „Perle“, kadangi Vilniaus komandoje Mindaugas rungtyniavo 2007-2008 m., o Jonas atkeliavo būtent 2008-2009 m. sezoną.

Tą spalio 23-osios vakarą J.Valančiūnas dvikovą su „Šiauliais“ pradėjo starto penkete ir per 23,5 minutės pelnė 19 taškų (7/8 dvit., 5/7 baud.), atkovojo 4 kamuolius, surinko 22 naudingumo balus, bet suklydo 5 kartus ir dėl 5 asmeninių pražangų anksčiau turėjo baigti susitikimą.

Nors jam tai tebuvo trečiosios LKL čempionato rungtynės, jau sezono pradžioje 17-metis demonstravo galingą formą ir tarp vyrų rinko po 22 naudingumo balus bei 16,6 taško.

Beje, J.Valančiūnas buvo vienintelis „Perlo“ žaidėjas, tose rungtynėse pelnęs dviženklį taškų skaičių. Jam talkino Paulius Dambrauskas, Saulius Kulvietis, Žydrūnas Kelys, Eimantas Bendžius, Giedrius Staniulis ir Evaldas Kairys.

Bet galingai antrąją rungtynių dalį sužaidę „Šiauliai“ nušlavė vilniečius 101:66. Antano Sireikos treniruojami „Šiauliai“ su Mindaugu Kuzminsku, Arvydu Šikšniumi, Deividu Gailiumi, Derricku Low, Vaidu Pauliukėnu, Vytautu Šarakausku (dar epizodiškai žaidė Gediminas Orelikas) priešaky tą sezoną vėliau tapo bronzos medalininkais.

Rungtynes tąsyk starto penkete pradėjo ir Mindaugas Kuzminskas. Jis per 20 minučių pelnė 14 taškų ir surinko 14 naudingumo balų.

Palyginus, kaip M.Kuzminskui sekėsi 2009-2010 m. sezoną, tai toli gražu nebuvo pačios geriausios jo rungtynės. 20-metis Kuzia LKL per 26 minutes pelnė vid. 16,7 taško (63,5 proc. dvit., 38,3 proc. trit.), atkovojo po 6 kamuolius ir rinko 19,1 naudingumo balo.

Sezonas buvo toks sėkmingas, kad Kauno „Žalgiris“ iškart po jo pasikvietė puolėją į savo stovyklą.

Beje, tą sezoną dar staigesnį šuolį į Lietuvos grandų barikadas padarė J.Valančiūnas. „Perle“ per 22 minutes rinkdamas 11,6 taško, 7,5 atkovoto kamuolio ir 16,1 naudingumo balo, jau sausį vidurio puolėjas užsivilko „Lietuvos ryto“ aprangą.

Alfredo Pliadžio nuotr./Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa su pasikeitusia sudėtimi tęsia Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną. Šį vakarą sostinės krepšininkai namuose bando jėgas su Panevėžio „Techaso“ klubu.
Alfredo Pliadžio nuotr./Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa su pasikeitusia sudėtimi tęsia Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną. Šį vakarą sostinės krepšininkai namuose bando jėgas su Panevėžio „Techaso“ klubu.

Beje, persikėlęs į „Lietuvos rytą“ J.Valančiūnas su savo komanda vos nenudegė prieš šiauliečius, kai 2010-ųjų kovo 3-ąją vilniečiai tik dėl 30:15 laimėto ketvirtojo kėlinio išnešė sveiką kailį 86:83.

„Šiauliai“ vos nepateikė staigmenos daugiausiai dėl puikaus M.Kuzminsko žaidimo, kuris tą vakarą per 33 minutes surinko 27 taškus ir 32 naudingumo balus. Nuo suolo kilęs J.Valančiūnas per 16 minučių pasižymėjo 4 taškais, 4 atkovotais kamuoliais ir 8 naudingumo balais.

Kitą kartą talentingi jaunuoliai aikštėje matėsi jau tik kaip „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ krepšininkai. O iš tų kovų irgi liko tam tikrų prisiminimų.

VIDEO: Jonas Valanciunas dunk over Mindaugas Kuzminskas

Kaip baigsis pirmoji J.Valančiūno ir M.Kuzminsko akistata aikštėje? Sužinosime naktį iš šeštadienio į sekmadienį 2 val. 30 min. Lietuvos laiku. Rungtynes tiesiogiai transliuos „Sport1” televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas