Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 17

Nelaimė už Atlanto: į avariją patekęs ilgametis NBA žaidėjas – paralyžiuotas

12 metų NBA lygoje rungtyniavęs vienas aukščiausių visų laikų krepšininkų Shawnas Bradley pateko į avariją, per kurią patyrė sudėtingą traumą.
Shawnas Bradley
Shawnas Bradley / „Scanpix“ nuotr.

„Dallas Mavericks“ klubas, kuriame 229 cm ūgio bokštas žaidė ilgiausiai, pranešė, jog Sh.Bradley pateko į avariją sausio 20-ąją.

Pranešama, jog aukštaūgis važiavo dviračiu netoli nuo namų Jutos valstijoje, kai iš galo parvažiavęs automobilis rėžėsi į buvusį krepšininką.

Sunkią nugaros smegenų traumą patyręs Vokietijos ir JAV pilietybes turintis sportininkas po avarijos liko paralyžiuotas.

Per pastarąsias aštuonias savaites 48-erių žaidėjui buvo atlikta kaklo nervų sujungimo operacija, o po jos Sh.Bradley atliko reabilitaciją.

Dabar apie tragediją pranešta oficialiai.

„Su žmona Carrie šalia ir palaikomas nuostabius reabilitacijos specialistų komandos ir šeimos, Bradley išlaiko gerą nuotaiką. Jis ketina pasinaudoti incidentu kaip platforma, kad atkreiptų dėmesį į dviratininkų saugumą kelyje“, – teigiama „Mavericks“ pranešime.

Sh.Bradley NBA rungtyniavo nuo 1993 iki 2005 metų.

Antruoju šaukimu jį pakvietusiame „Philadelphia 76ers“ klube centras žaidė du sezonus, vėliau dvejus metus atstovavo „New Jersey Nets“, o paskutinius aštuonis karjeros sezonus vilkėjo „Mavericks“ aprangą.

Geriausiame 1996-1997 m. sezone jo rodikliai siekė 13,2 taško, 8,4 atkovoto kamuolio ir 3,4 blokuoto metimo per rungtynes.

Visos karjeros metu Sh.Bradley vidutiniškai pelnė po 8,1 taško, sugriebė po 6,3 kamuolio ir blokavo po 2,5 metimo per mačą.

VIDEO: Shawno Bradley karjeros epizodai

„Esame sukrėsti Shawno nelaimės, – sakė Dalaso klubo savininkas Markas Cubanas. – Shawnas visada buvo atsidavęs ir geros nuotaikos žmogus. Linkime jam kuo geriausios reabilitacijos. Jis visada bus „Mavericks“ šeimos dalimi.“

Krepšinio sirgaliams Sh.Bradley įsiminė ir dėl vaidmens kultiniame 1995 m. filme „Kosminis krepšinis“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Michaelas Jordanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas