Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 03

Nemiegoti verta: Russellas Westbrookas prieš Keviną Durantą

Jau šiąnakt įvyks pirmoji „Golden State Warriors“ ir „Oklahoma City Thunder“ dvikova nuo to laiko, kai Kevinas Durantas paliko savo ilgalaikį komandos draugą Russellą Westbrooką ir persikėlė iš Oklahomos į Ouklandą. Pranešama, kad abu žaidėjai nuo to laiko net nesikalbėjo, todėl šiame mače įtampa turėtų būti milžiniška.
Russellas Westbrookas ir Kevinas Durantas
Russellas Westbrookas ir Kevinas Durantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Westbrookas ir K.Durantas kartu „Thunder“ komandoje žaidė aštuonerius metus. Per tą laiką šis duetas net tris kartus pralaimėjo Vakarų konferencijos finale, o sykį nesėkmę patyrė NBA superfinale.

Viešai R.Westbrookas teigė, kad jokio pykčio K.Durantui nejaučia, tačiau pastarasis perėjo į klubą, kuriam „Thunder“ pralaimėjo Vakarų konferencijos finale.

Bičiuliui apie savo sprendimą jis nepranešė net trumpąja žinute.

Oklahomoje likęs įžaidėjas savo pyktį išliejo taip, kaip tai moka geriausiai – fantastišku žaidimu. Šiuo metu R.Westbrookas per rungtynes vidutiniškai renka 37,8 taško, atlieka 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovoja 10,8 kamuolio.

Tačiau prieš šį susitikimą krepšininkas teigė, jog tai viso labo bus tik eilinės rungtynės: „Visus savo mačus žaidžiu, lyg tai būtų mano paskutinė dvikova. Tai jau kartoju metų metus. Man nesvarbu, su kuo mes žaisime, nes į kiekvieną susitikimą įdedu visą save.“

„Mes nežaisime tik prieš Keviną. Mes žaisime prieš visą „Warriors“ komandą, – teigė vyriausiasis treneris Billy Donovanas. – Klay Thompsonas, Draymondas Greenas, Stephenas Curry. Turime pasiruošti visiems šiems vyrukams.“

R.Westbrookui jau atsibodo atsakinėti į klausimus apie savo buvusį komandos draugą, todėl prieš rungtynes jis tik dar kartą tai pakartojo. Tuo tarpu K.Durantas džiaugiasi savo buvusio kolegos sėkme ir nekantrauja su juo susidurti aikštėje.

„Russellas yra puikus krepšininkas. Man labai patinka stebėti, kaip jis rungtyniauja. Esu jo žaidimo gerbėjas, – teigė KD. – Ketinu ir toliau jį palaikyti, o artėjančio mačo laukiu, nes abu esame kovotojai.

Tiesa, turiu tradiciją ir prieš rungtynes niekam iš varžovų nepaspaudžiu rankos, todėl Russellui išimties nebus. Visai kita kalba bus po rungtynių.“

K.Durantas šį sezoną vidutiniškai renka po 28,5 taško, atkovoja 9 kamuolius, tačiau niekaip neatranda savojo metimo iš toli. Puolėjas tritaškius meta vos 23 proc. taiklumu.

Apžvalgininkai pastebi, kad „Warriors“ kol kas daro elementarias klaidas gynyboje, o K.Durantas bei K.Thompsonas neišnaudoja gerų progų mesdami iš toli.

Nepaisant to, ką sako R.Westbrookas, – tai nebus paprastos rungtynės. Įžaidėjas sezoną pradėjo su tikslu. Jis nori įrodyti, kad gali laimėti ir be savo buvusio bendražygio.

„Thunder“ šiuo metu yra iškovojusi keturias pergales iš tiek pat galimų, o „Warriors“ yra vadinama neabejotina Vakarų konferencijos favorite.

R.Westbrookas šias prognozes norės paversti niekais, o tai jis turės galimybę padaryti jau šiąnakt Ouklande.

Dvikovos pradžia – 4:30 Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito