Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 25

Neprireikė net paros: „76ers“ atleido vyriausiąjį trenerį

Brettas Brownas treniravo „Philadelphia 76ers“ komandą septynerius metus, tačiau po skaudaus pasitraukimo iš šių metų NBA atkrintamųjų varžybų klubo vadovai nė nemirktelėję parodė duris 59-erių metų specialistui.
Brettas Brownas
Brettas Brownas / „Scanpix“ nuotr.

Šią žinią pranešė ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis. Jo teigimu, galiojančią sutartį dar turėjęs B.Brownas iš Filadelfijos ekipos gaus kelių milijonų JAV dolerių kompensaciją.

2013 m. prie „76ers“ vairo stojęs amerikietis iškentė beveik penkmetį trukusį „procesą“, kai „Sixers“ specialiai rinkosi pralaimėjimus siekdami kuo aukštesnių naujokų biržos šaukimų, o rezultatų ėmė siekti tik pastaraisiais metais.

Tiek 2018, tiek 2019 m. atkrintamosiose varžybose „76ers“ nužygiavo iki Rytų konferencijos pusfinalio, tačiau abu kartus jame ir baigė kelionę link titulo – prieš dvejus metus nusileidę „Boston Celtics“, o pernai po mirtino Kawhi Leonardo dūrio turėję pripažinti būsimų čempionų „Toronto Raptors“ pranašumą.

Paskutiniu lašu „76ers“ vadovams tapo šių metų pasirodymas, kai vienais konferencijos favoritų laikyti „Sixers“ jau pirmajame atkrintamųjų etape 0-4 suklupo prieš „Celtics“.

B.Brownas praėjusį lapkritį perėmė Australijos rinktinės vairą, kuriai vadovavo 2009-2012 m.

Anot ESPN, pagrindiniu kandidatu pakeisti B.Browną yra dabartinis „Los Angeles Clippers“ vyr. trenerio asistentas Tyronnas Lue, kurio paslaugomis domisi ir „Brooklyn Nets“.

Nepavykus deryboms su 2016 m. NBA čempionu, „76ers“ dairytųsi į Vilanovos universiteto trenerį Jay'ų Wrightą.

Fiasko patyrusioje Filadelfijos komandoje šį tarpsezonį bus sprendžiama ir daugiau svarbių klausimų. Pranešama, kad generalinio vadybininko pozicijoje veikiausiai liksiantis buvęs krepšininkas Eltonas Brandas planuoja pakeisti ne tik kai kuriuos savo pagalbininkus, bet ir pačią komandos valdymo struktūrą.

Be to, „Sixers“ kol kas ketina išlaikyti dvi ryškiausias savo žvaigždes Joelį Embiidą ir Beną Simmonsą, kuriuos turėtų leisti išmėginti naujajam komandos treneriui. Tik nepavykus šiam bandymui, Filadelfijos ekipa leistųsi į mainus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas