Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 08

Neraminantis epizodas Los Andžele: skaudžiai kritęs Anthony Davisas į aikštę nebegrįžo

NBA Vakarų konferencijos lyderiai „Los Angeles Lakers“ (30-7) krepšininkai iškovojo eilinę pergalę, tačiau ji buvo pažymėta komandos lyderio skausmais. „Lakers“ namuose 117:87 (26:21, 36:24, 23:25, 32:17) sutriuškino „New York Knicks“ (10-27), bet susitikimą baigė be trečiajame kėlinyje į rūbinę iškeliavusio Anthony Daviso.
Anthony Davisas
Anthony Davisas / „Scanpix“ nuotr.

Rezultatyviausias komandos krepšininkas bandė blokuoti „Knicks“ puolėjo Juliuso Randle'o metimą, tačiau skaudžiai krito ant nugaros ir kurį laiką kęsdamas skausmą pragulėjo ant parketo.

Netrukus A.Davisas buvo išlydėtas į rūbinę, kur jam atlikti rentgeno tyrimai. Jie parodė, kad jokių lūžių neužfiksuota, tačiau puolėjas, pasak jo agento Richo Paulo, jaučia skausmą.

Iki traumos A.Davisas spėjo sužaisti 28 minutes, per kurias pelnė 5 taškus, sugriebė 6 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Vidutiniškai šį sezoną jis renka po 27,1 taško ir 9,4 atkovoto kamuolio.

Los Andželo klubo gerbėjai gali džiaugtis bent jau tuo, kad be lyderio likę „Lakers“ su priešininkais iš Niujorko neturėjo jokio vargo.

„Knicks“ intrigą palaikė tik pirmajame kėlinyje, kurį pralaimėjo 5 taškų skirtumu (21:26), bet jau per antrąją rungtynių atkarpą „Lakers“ persvara išaugo iki 17 taškų (62:45), o po ilgosios pertraukos pasiekė ir 20, o vėliau – ir 30 taškų ribas.

Beje, antrajame kėlinyje iš aikštės už itin grubią pražangą prieš Kentaviousą Caldwellą-Pope'ą buvo išvarytas Bobby Portisas. „Knicks“ puolėjas greitoje atakoje trenkė per galvą varžovui, o pastarajam nuo galvos net nuskriejo raištis.

Šeštą kartą iš eilės laimėję „Lakers“ šiame sezone dar nėra pralaimėję prieš neigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą turinčias ekipas – „ežeriniai“ laimėjo visas 21 tokias rungtynes.

Vakarų konferencijoje jie artimiausius konkurentus lenkia penkiais laimėjimais.

„Lakers“: LeBronas Jamesas 31 (6/12 trit., 7/7 baud., 5 atk. kam., 5 rez. perd.), Kyle'as Kuzma 16, Kentaviousas Caldwellas-Pope'as 15 (3/4 trit.), Avery Bradley 12, Danny Greenas 11.

„Knicks“: R.J.Barrettas 19 (9/17 dvit.), Juliusas Randle'as 15 (5/16 metimai, 10 atk. kam.), Elfridas Paytonas 12 (8 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant