Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 26

Nesustabdomo J.Valančiūno „Pelicans“ nutraukė geriausios NBA ekipos pergalių seriją

Jonas Valančiūnas buvo labai arti įspūdingo dvigubo dublio „20+20“, o lietuvio atstovaujama „New Orleans Pelicans“ (24-36) svečiuose sensacingai 117:102 (31:22, 22:28, 42:31, 22:21) nukovė geriausią NBA pirmenybių ekipą „Phoenix Suns“ (49-11).
Jonas Valančiūnas prieš Javale'ą McGee
Jonas Valančiūnas prieš Javale'ą McGee / „Scanpix“ nuotr.

Nuo pirmų susitikimo minučių solidžiu puolimu aikštės šeimininkus stebinę „pelikanai“ pirmoje žaidimo dalyje turėjo dviženklį pranašumą (33:22), kurį varžovams dar iki pertraukos pavyko panaikinti.

Antrojo kėlinio pabaigoje trys „Pelicans“ muškietininkai CJ McCollumas, Brandonas Ingramas ir Jonas Valančiūnas leido savo ekipai atitrūkti vieno tritaškio skirtumu (53:50), o tai įkvėpė komandą dar vienam spurtui jau po pertraukos.

Net 42 taškus per trečią ketvirtį sumetę svečiai iš Naujojo Orleano ir vėl pirmavo dviženkle persvara, kurios iš savo rankų daugiau nebepaleido ir šventė užtikrintą pergalę.

Net 78 iš 117 ekipos taškų pelnė trys „Pelicans“ lyderiai, tarp kurių buvo ir J.Valančiūnas. Uteniškis per beveik 33 min. sumetė 18 taškų (7/13 dvit., 0/3 trit., 4/6 baud.), sugriebė net 17 kamuolių, 1 kamuolį perėmė, kartą suklydo ir pažeidė taisykles du sykius.

CJ McCollumas buvo rezultatyviausias su 32 taškais, o nuo „Pelicans“ naujoko nedaug atsiliko Brandonas Ingramas, savo sąskaitoje turėdamas 28 taškus.

Po netikėto pralaimėjimo nutrūko aštuonių „Suns“ pergalių seriją. Geriausia NBA ekipa išliekanti Fynikso miesto komanda iki šio susitikimo buvo laimėjusi net 19 rungtynių iš pastarųjų 20.

Realu, jog iki reguliariojo sezono pabaigos Monty Williamso kariauna versis be savo aikštės generolo Chriso Paulo, kuris yra patyręs nykščio traumą.

„Pelicans“ Vakaruose vis dar yra už įkrintamųjų ribų ir šiuo metu rikiuojasi 12-oje pozicijoje, tačiau iki 10-osios jiems trūksta vos vienos pergalės.

„Suns“ toliau užtikrintai pirmauja Vakaruose ir artimiausius persekiotojus lenkia net šešiais laimėjimais.

„Phoenix Suns“: Devinas Bookeris 30, Deandre Aytonas 20, Cameronas Johnsonas 15, Jae Crowderis 12.

„New Orleans Pelicans“: CJ McCollumas 32, Brandonas Ingramas 28 (7 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 18 (17 atk. kam.), Devonte Grahamas 11.

VIDEO: New Orleans Pelicans vs Phoenix Suns Full Game Highlights | February 25 | 2022 NBA Season

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas