Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 15

„New Orleans Pelicans“ atleido vyriausiąjį trenerį

„New Orleans Pelicans“ klubo vadovybės neįtikino Alvino Gentry darbas su ekipos jaunimu. ESPN apžvalgininkas Adrianas Wojnarowskis praneša, kad „pelikanai“ strategui padėkojo už darbą ir parodė duris.
Alvinas Gentry
Alvinas Gentry / „Scanpix“ nuotr.

Vienas vyriausių NBA trenerių Alvinas Gentry stipriausioje planetos lygoje darbuojasi jau daugiau nei tris dešimtmečius – jo karjera prasidėjo 1989-1990 metų sezone.

Prie „Pelicans“ vairo 65-erių strategas stojo 2015-2016 metų sezone, o vos po dviejų metų savo gretose turėdamas galingą Anthony Daviso ir Jrue Holiday duetą ekipą ne tik išvedė į atkrintamąsias, bet ir sensacingai peržengė pirmą jų ratą.

Netrukus nepatenkintą ryškiausią savo žvaigždę išmainiusi organizacija pradėjo atsijauninimo procesą, tačiau galiausiai vos po vieno sezono, kurio didžiąją dalį „Pelicans“ vertėsi be pirmojo šaukimo Ziono Williamsono ir liko už atkrintamųjų borto, su A.Gentry yra atsisveikinama.

Treneris su klubu dar turėjo vienerius metus galiosiančią sutartį, tačiau ekipos vadovybę ypatingai nuvylė „pelikanų“ pasirodymas Volto Disnėjaus parke Orlande, kur klubas iškovojo tik 2 pergales ir patyrė 6 pralaimėjimus.

Per penkerius sezonus, praleistus Naujajame Orleane, A.Gentry iškovojo 175 pergales ir patyrė 125 pralaimėjimus, o pagal laimėtus susitikimus klubo „Pelicans“/„Hornets“ frančizės istorijoje užima antrąją vietą.

Apžvalgininkas Andrew Lopezas prideda, kad pagrindiniai kandidatai į atsilaisvinusią vyriausiojo trenerio kėdę yra Tyronas Lue ir Jasonas Kiddas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas