Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 09

Niujorkiečiai dvigubų dublių mašiną užvertė klausimais apie Mindaugą Kuzminską

Rokas Gustys pastarosiomis dienomis sulaukė daug klausimų apie Mindaugą Kuzminską. „Jis geras? Ar jis mums padės? Kokios jo stiprybės? Ar jis pajėgus žaisti NBA?“ – Roką kamantinėjo niujorkiečiai. Didžiajame Obuolyje, kaip yra vadinamas Niujorkas, 21 metų 206 cm ūgio krepšininkas atstovauja Hofstros universiteto komandai. Todėl kai pasklido žinia, kad M.Kuzminskas sudarė dvejų metų sutartį su „Knicks“, niujorkiečiai pirmiausia kreipėsi į R.Gustį.
Mindaugas Kuzminskas ir Rokas Gustys
Mindaugas Kuzminskas ir Rokas Gustys / 15min nuotr.

„Reakcija įvairiapusiška todėl, kad nedaug kas yra matę jį žaidžiantį. Žmonėms paaiškinau, kad jis atletiškas ir aukštas savo pozicijai žaidėjas, kuris tikrai pravers „Knicks“, – pasakojo R.Gustys.

Kad įsitikintų Roko žodžiais, vidurio puolėjas nukreipė smalsuolius į „Youtube“. Ten amerikiečiai galėjo pamatyti, kaip 2014-ųjų pasaulio čempionate M.Kuzminskas palengva apžaidinėjo Jamesą Hardeną ir per 27 minutes pelnė 15 taškų bei atkovojo 9 kamuolius.

VIDEO: M.Kuzminsko pasirodymas su JAV rinktine

„Iš Mindaugo tikimasi daug. Žmonės galvoja, kad „Knicks“ reikalingas toks krepšininkas. Pats manau, kad jis turėtų pritapti NBA. Juk tai puikus krepšininkas, vienas Lietuvos rinktinės lyderių“, – M.Kuzminsko sėkme Niujorke tiki R.Gustys.

„Centras“ taip pat laiko kumščius už kitą „Knicks“ naujoką – įžaidėją Brandoną Jenningsą. Pasirodo, 26 metų 185 cm ūgio amerikietis yra buvusio R.Gusčio komandos draugo vidurinės mokyklos komandoje brolis.

Europiečių sunkumai Niujorke

Pritapti „Knicks“ komandoje ir įtikti Niujorko sirgaliams nelengva. Tai vieni skeptiškiausių gerbėjų visoje NBA.

Pavyzdžiui, pernai NBA naujokų biržoje „Knicks“ sirgaliai ėmė baubti, kai sužinojo, kad ketvirtuoju šaukimu klubas renkasi latvį Kristapą Porzingį. Per metus jis tapo Niujorko dievuku.

VIDEO: „Knicks“ sirgalių reakcija į vadovų sprendimą pasirinkti Kristapą Porzingį

„Niujorko fanams įtikti labai sunku, nes jie mažai ką žino apie europiečius. Ir nesvarbu, kas tu toks, įtikti ten labai sudėtinga“, – neslėpė R.Gustys, priminęs to paties K.Porzingio istoriją.

Negali nesutikti. Pasirodžius M.Kuzminsko ir jo agento Tado Buloto fotografijai Niujorke, forumuose pasipylė komentarai apie krepšininko įvaizdį. Niujorkiečiai turėjo lietuviui daug stiliaus patarimų.

R.Gustys studijuodamas ir žaisdamas Niujorko Hofstros universitete retai kada užsukdavo į „Knicks“ rungtynes. Tačiau į Niujorką atvykstantis M.Kuzminskas paskatins lietuvį dažniau lankytis legendinėje „Madison Square Garden“.

„Gal net tapsiu „Knicks“ gerbėju“, – šyptelėjo Rokas.

Beje, būsimas Hofstros trečiakursis tikisi, kad M.Kuzminskas taip pat atras laiko užsukti į jo universiteto rungtynes NCAA.

„Būtų labai smagu, jei Mindaugas nepasididžiuotų ir laisvu metu rastų laiko aplankyti Niujorke žaidžiančius lietuvis. Turiu omenyje ir mano rungtynes kitą sezoną „Brooklyn Nets“ arenoje prieš Kentukio universitetą!“ – kvietė R.Gustys.

gohofstra.com nuotr./Rokas Gustys
gohofstra.com nuotr./Rokas Gustys

Niujorkas vėl tiki sėkme

Derrickas Rose'as, Joakimas Noah, Carmelo Anthony ir Kristapas Porzingis Niujorkui vėl suteikė viltį. „Knicks“ sirgaliai tiki, kad 16 metų nieko doro NBA nenuveikusi komanda pagaliau subrendo rimtesnėms pergalėms.

„Niujorke jaučiasi didžiulis šurmulys, – tikino R.Gustys. – „Knicks“ puikiai sukomplektavo komandą ir bus rimti konkurentai Rytų konferencijos čempionams. Sirgaliai Niujorke kalba apie sugrįžimą į NBA elitą“.

R.Gustys pažįsta daug „Knicks“ gerbėjų. Pastarieji 16 metų komandai buvo pragariški. „Knicks“ tik keturis kartus pateko į atkrintamąsias varžybas ir tik sykį pateko į Rytų konferencijos pusfinalį.

Dar nepadėjo net ir K.Porzingis – pernai „Knicks“ liko tryliktoje Rytų konferencijos vietoje.

„Sirgaliai net meldžiasi, kad situacija pasitaisytų. Jie mato, kad viskas juda gera linkme, todėl yra laimingi ir deda daug vilčių į artėjantį sezoną“, – pasakojo R.Gustys.

VIDEO: Ph.Jacksonas bando ištarti M.Kuzminsko pavardę

Dvigubų dublių mašina

R.Gustys ruošiasi trečiajam sezonui NCAA. Praėjusį sezoną lietuvis NCAA rinko vid. 13,5 taško ir atkovojo po 13 kamuolių. Atkovotų kamuolių vidurkis buvo vienas geriausių visoje Amerikoje.

„Bleacher Report“ prognozuoja, kad būsimas Hofstros trečiakursis 2016-2017 metų sezoną taps galinga dvigubų dublių mašina. 20 potencialių dvigubų mašinų reitinge „Bleacher Report“ jį įvertino pirmąja vieta.

2008-2009 m. NCAA sezoną dabartinė „Denver Nuggets“ žvaigždė Kennethas Fariedas rinko vid. 13,9 taško ir po 13 atkovotų kamuolių. Per du pastaruosius dešimtmečius tik aštuonis kartus NCAA žaidėjams pavyko per sezoną atkovoti 450 kamuolių. K.Fariedas šį skaičių pasiekė tris kartus.

Pernai po 13 kamuolių per rungtynes rinkusiam R.Gusčiui iki 450-ojo pritrūko vos aštuonių kamuolių.

Keli pagrindiniai „Hofstra Pride“ žaidėjai baigė universitetą ir paliko komandą. Iš branduolio liko R.Gustys kartu su snaiperiu Brianu Bernardi. Tai reiškia, kad po 30 minučių žaidęs aukštaūgis gali tikėtis Hofstroje atlikti dar svarbesnį vaidmenį, kuris gali virsti dar įspūdingesne statistika.

Juolab, kad Hofstros universiteto treneris Joe Mihalichius garsėja kaip specialistas, kuris gali laikyti aikštėje žaidėją tol, kol leidžia jo fizinės galimybės. Todėl, jei tik R.Gustys ištemps, vidurio puolėjas gaus dar daugiau minučių – apie 35-ias.

Praėjusį sezoną Rokas užfiksavo 22 dvigubus dublius. „Bleacher Report“ dabar jam prognozuoja 30-imt.

gohofstra.com nuotr./Rokas Gustys
gohofstra.com nuotr./Rokas Gustys

Didžiulis įvertinimas ir tuo pačiu įpareigojimas. Naujajam sezonui Rokas jėgas kaupė ir Lietuvoje. Į tėvynę jis grįžo po dvejų metų pertraukos.

„Vasara klostosi puikiai. Turėjau keletą savaičių atostogų, kurias leidau Lietuvoje. Sugrįžti buvo labai reikalinga ir naudinga“, – tikino R.Gustys.

Tačiau Hofstros universitetas visai vasarai neužsidaro. Kiekvienas universitetas turi aštuonių savaičių vasaros sesiją, kurios metu vyksta ir paskaitos, ir krepšinio treniruotės.

Bet R.Gustys darbo nebijo. Treniruotės jam padės pakilti į dar aukštesnį lygį. O palikęs kamuolį treniruočių salėje, lietuvis studijuoja retorikos mokslus, kurie susieti su žurnalistika, viešuoju kalbėjimu, savęs pateikimu.

„Mano tvarkaraštis sudėliotas puikiai. Bet tuo pačiu jis labai įtemptas. Dienotvarkė atrodo maždaug taip: ryte individualiai sportuoju su treneriu, tobulinu metimą, driblingą ir t.t. Po individualios treniruotės dirbu su visa komanda – šlifuojame derinius, gynybos sistemas. Kartą per savaitę vykstame sužaisti rungtynių su kitais universitetais. Taip geriau pasiruošime sezonui“, – pasakojo R.Gustys.

Ir taip – nuo pirmadienio, iki penktadienio. Atsipūsti yra kada nebent savaitgalį. Bet Rokas nedrybso ant sofos – bando gerinti metimą salėje, eina į baseiną ir stiprina raumenis.

„Man kartelė iškelta labai aukštai, todėl nėra labai daug laisvo laiko atostogoms. Stengiuosi patobulinti žaidimą taip, kad kitą sezoną galėčiau žaisti atsitraukęs toliau nuo krepšio“, – sau naują iššūkį išsikėlė R.Gustys.

Niujorke kitą sezoną didžiuosimės jau dviem Lietuvos krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas