Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 08

LeBronas Jamesas: „Jei norite seksualaus krepšinio, „Cavaliers“ dabar – tikrai ne ta komanda“

Vienas geriausių, bet kartu ir bene daugiausia kritikos sulaukiančių NBA žaidėjų LeBronas Jamesas sekmadienį parodė, kodėl yra vadinamas karaliumi. Kai po Kyrie Irvingo traumos niekas nebetikėjo „Cleveland Cavaliers“ sėkme, L.Jamesas sukūrė stebuklą savo gimtajam miestui ir išlygino NBA superfinalo serijos su „Golden State Warriors“ rezultatą 1-1. LeBronas tai padarė taip pakeldamas savo žaidimą į kitą lygį, kad net ir didžiausi jo skeptikai turėtų užsičiaupti, rašo „Sports Illustrated“.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.
VIDEO: LeBrono emocijos, kurias retai kada išvysite

L.Jamesas pelnė 39 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų, bet tai nebuvo pačios geriausios 30 metų amerikiečio rungtynės. Tikslą pasiekė tik 11 iš 35 metimų, po pertraukos jis pataikė tik 4-is iš 21-o ir pagrindinio laiko pabaigoje vėl prametė paskutinį metimą.

L.Jamesas: „Mūsų sudėtis dabar – išbarstyta. Jei ieškote seksualaus krepšinio, „Cavaliers“ dabar – tikrai ne ta komanda.“

Bet per visą NBA istoriją yra tik keletas žaidėjų, kurie galėtų vidutiniokų komandą, sukrėstą antrosios žvaigždės netekties, nuvesti į pergalę prieš klubą, kuris žaidžia vieną geriausių sezonų NBA istorijoje.

Iki nesėkmės namuose „Warriors“ namų arenoje buvo laimėję 47 iš 50 rungtynių.

„Pasakyčiau gal tik vieną ar du žaidėjus, kurie galėtų pademonstruoti tokias lyderio savybes ir žibėti tokiu universaliu žaidimu. Jis užvedė komandos draugus šiai pergalei. Tą daro čempionai. Ir akivaizdu, kad LeBronas – tikras čempionas“, – savo lyderį liaupsino „Cavaliers“ treneris Davidas Blattas.

LeBronas yra dukart NBA čempionas, tačiau šiuo metu – nukarūnuotas. Mažai kas tikisi, kad jis susigrąžins karūną ir padovanos Klivlandui istorinį čempionų trofėjų.

Daugelis manė, kad L.Jamesas turi žaisti kaip supermenas, jei „Cavaliers“ svajoja bent apie vieną pergalę NBA finale. Oklande jis tikrai priminė supermeną.

Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.

Neseksualus krepšinis

Prieš susitikimą jis nemanė, kad žaisti be keitimo – realu, tačiau D.Blattas laikė LeBroną aikštėje 50 iš 53-ijų mačo minučių.

„Ar aš tai galiu? Žinoma. Šį sezoną liko daugiausia penkerios rungtynės, todėl aš viskam pasiruošęs“, – atkirto L.Jamesas.

Puolėjas nedarė nieko išskirtinio – žaidė vienas prieš vieną, baigdavo ataką paskutinėmis sekundėmis, išprovokuodavo pražangas, siųsdavo perdavimus komandos draugams. Toks LeBrono krepšinis – nuspėjamas, bet tai tebuvo vienintelis „Cavaliers“ šansas.

„Mūsų sudėtis dabar – išbarstyta. Jei ieškote seksualaus krepšinio, „Cavaliers“ dabar – tikrai ne ta komanda“, – vaizdingai klubo žaidimą apibūdino L.Jamesas.

„Cavaliers“ tikrai negali pasiūlyti tokio patrauklaus krepšinio kaip „Warriors“, bet svarbiausia, kad Klivlande gimė nauja viltis.

Turbūt štai kodėl LeBronas buvo toks linksmas per po pergalės vykusią spaudos konferenciją. Jis jau dabar padarė tai, ko iš jo nesitikėjo dauguma kritikų.

Nurašytieji

VIDEO: LeBronas Jamesas NBA finale pasiekė penktą karjeroje trigubą dublį

Jau seniai L.Jameso komanda NBA finale neturėjo favorito etiketės.

„Komandos draugai dievina tai, kad esame nurašyti. Man taip pat tai šiek tiek prideda motyvacijos, tačiau jos ir taip netrūksta. Svarbiausia, kad mes laikytumėmės žaidimo plano, jį vykdytume ir neleistume toms kalboms paveikti mūsų žaidimo“, – pareiškė L.Jamesas.

Vis dėlto „Warriors“ išlieka serijos favoritais. L.Jameso pergalių ir pralaimėjimų santykis NBA finaluose gali kristi jau iki 2-4.

Tai bus dar vienas desertas didiesiems LeBrono kritikams, bet jei taip ir nutiks, nepamirškite vakarų kaip šis, kai išretėjusią komandą jis pavertė čempioniško kalibro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas