Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 08 /10:09

Nerealu: Stephenas Curry smeigė trylika tritaškių į „Pelicans“ krepšį

Trūko labai nedaug iki antrojo iš eilės „Golden State Warriors“ (5-2) pralaimėjimo, tačiau naują NBA visų laikų rekordą pasiekęs Stephenas Curry neleido „New Orleans Pelicans“ (0-7) krepšininkams iškovoti pirmosios pergalės – 116:106 (28:24, 35:25, 21:29, 32:28).
Stephenas Curry
Stephenas Curry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Likus žaisti tris su puse minutės S.Curry jau buvo pataikęs dešimt tritaškių, kai „Pelicans“ dar bandė kabintis į rungtynes – 100:95.

Vis dėlto nuostabiai metimą šiose rungtynėse jutęs pastarųjų dviejų reguliariųjų sezonų MVP smeigė tris iš eilės tritaškius (109:97), pasiekdamas visų laikų NBA rekordą.

Tam S.Curry'iui prireikė vos 17-os bandymų (76 proc.). Iki šiol rekordas (12 tritaškių) priklausė tam pačiam S.Curry, tačiau jis dalijosi pasiekimą su Kobe Bryantu ir Donyellu Marshallu.​

13-asis Stepheno Curry tritaškis rungtynėse

Vos prieš kelias dienas „Warriors“ krepšininkai išvykoje net 97:117 krito prieš „Los Angeles Lakers“ ekipą, o S.Curry prametė visus dešimt tritaškių metimų. Taip nutrūko 157 rungtynių, kuriose S.Curry pelnydavo bent vieną tritaškį, serija.

„Pelicans“ krepšininkai jau ne pirmą kartą šį sezoną demonstruoja pavydėtiną kovingumą, tačiau komandos klasės pasiekti pergalei paprasčiausiai nepakanka. Komanda toliau žaidžia be starto penketo narių – Jrue Holiday'aus ir Tyreke'o Evanso.

Visi trylika S.Curry tritaškių

Vis dėlto trečiajame ketvirtyje „Pelicans“ pavyko beveik pasivyti NBA vicečempionus ir didžiąją dalį ketvirtojo kėlinuko kvėpuoti jiems į nugaras.

Buddy Hieldo tritaškis sumažino skirtumą iki 83:86, o tuo metu „Pelicans“ lyderis Anthony Davisas ilsėjosi ant suolo. Vis dėlto „Warriors“ gretose ilsėjo ir mačo didvyris S.Curry.

Likus žaisti 6 su puse minutės abu lyderiai grįžo į aikštę, tačiau sėkmė lydėjo tik vieną iš jų. „Pelicans“ lyderis niekaip negalėjo pelnyti taškų, o S.Curry dviejose iš eilės atakose sukūrė lengvas situacijas komandos draugams – 100:91. Svečiai dar priartėjo iki 95:100, tačiau tai pabudino žvėrį ir viskas buvo baigta.

​​„Warriors“: S.Curry (13/17 trit.) 46, K.Thompsonas (11/20 metim.) 24, K.Durantas 22 ... D.Greenas (12 atk. kam., 11 rez. perd.) 4.

„Pelicans“: A.Davisas (13 atk. kam.) 33, E.Moore'as 15, T.Frazieras (10 rez. perd.) 13.

Rungtynių apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito